Crnogorci testiraju zube u Beogradu

Eurobasket 10. avg 201718:37 > 18:42
Getty images/Elsa

Pripreme na Zlatiboru su završene. Mukotrpan rad pod kontrolom kondicionog trenera Radomana Šćekića je priveden kraju.

Iako po tropskom talasu koji je zahvatio region svi maštaju o tome da iz Beograda pobegnu ili na moru ili na reku ili na planinu, izabranici Bogdana Tanjevića se raduju usijanom betonu glavnog grada Srbije jer konačno počinje uigravanje, kontrolne utakmice, rad sa loptom. C

rna Gora će učestvovati na “Trofeju Beograd”, a rivali će biti Srbija i Grčka. Tanjevićevi puleni u petak sa početkom u 21 čas igraju protiv Grčke, a dan kasnije u isto vreme rival će biti Srbija.

Odlično sam odradili pripreme. Sada idemo u Beograd da vidimo koliko su nam ojačali zubi jer su Srbija i Grčka tvrd orah”, rekao je pre polaska za Beograd Bogdan Tanjević za „Sport klub“ i dodao:

Trebaju mi momci koji su kadri stići, uteći i na strašnom mestu postojati. Evropsko prvenstvo je kao stepenište. Kada stignete do poslednje stepenice, znate da ste stigli gde ste hteli”.

Ono što je najvažnije u ovoj fazi priprema je da povreda nema. Izvesno je da u odnosu na širi spisak u timu na Evropskom šampionatu neće biti Petra Popovića, Milka Bjelica i Vladimira Dašića.

Na pripremama na Zlatiboru sve je proteklo u najboljem redu. Istina, nije sve bilo idealno zbog velikih vrućina, ali kao i svake godine imali smo sjajne uslove za rad i to smo iskoristili na najbolji mogući način da se kvalitetno spremimo za ono što nas očekuje, a to su turniri u Beogradu, Tuluzu i Istanbulu. Radili smo veoma naporno i pametno, tako da u kompletnom sastavu i spremni dočekujemo predstojeći takmičarski deo„, rekao je za sajt KSCG igrač nemačkog Telekom Bona Nemanja Đurišić.

https://www.instagram.com/p/BXORHQAlgt5/

Nemanja Đurišić je dve sezone proveo u Poljskoj gde je osvojio dve duple krune sa Zelenom Gorom. Imao je manjih problema sa povredama ali su one ostale iza njega, kao i Poljska. Đurišiću je ugovor istekao pa je odlučio da promeni sredinu i preseli se u Nemačku.

U Beogradu ćemo odmeriti snage protiv selekcije koje spadaju u sam vrh evropske i svetske košarke. Dueli protiv Grčke i Srbije će nam pokazati gde smo trenutno kada je forma u pitanju i na kojim segmentima treba da radimo u narednom periodu. Ljubitelji košarke će moći da uživaju u lepim mečevima. Okršaji sa jakim rivalima su pravi način da u željenoj formi dočekamo start Evropskog šampionata”, zaključio je Đurišić.

Selektor Tanjević za predstojeći turnir računa na sledeće igrače: Tajris Rajs, Nikola Ivanović, Džavont Grin, Milutin Đukanović, Nikola Pavlićević, Suad Šehović, Nemanja Vranješ, Vladimir Mihailović, Nemanja Đurišić, Dino Radončić, Marko Todorović, Danilo Nikolić, Bojan Dubljević, Nikola Vučević i Filip Barović.