Mitrović: Crna Gora ima potencijal

fiba.basketball

Kvalifikacije košarkaša za Svetsko prvenstvo 2019. završene za ovu godinu i nastavljaju se 23. februara. Crna Gora je na svom parketu izgubila od Španije sa 79:66, a u Minsku pobedila Belorusiju sa 91:67.

Nakon bledog izdanja u prvom meču u Podgorici protiv Španije, koja je dva dana kasnije pobedila Sloveniju i pokazala da će bez obzira na sastav tima (nema ni jednog igrača sa prošlog EP) biti glavni favorit za plasman u drugu fazu sa pozicije broj jedan u grupi, Crna Gora je pobedila Belorusiju u Minsku.

Izabranici Zvezda Mitrovića su pod imperativom pobede ušli u ovaj duel. Da su kojim slučajem pognute glave napustili parket, bio bi to znak da je plasman u drugu fazu takmičenja pod velikim znakom pitanja, odnosno da Crna Gora nema kvaliteta da ostvari taj cilj, ali….

Ali, željni da dokažu da mogu i vrede mnogo više u odnosu na ono što su prikazali protiv Španije, momci koje od nedavno vodi Mitrović sa mnogo energije i žara su ušli u duel sa Belorusijom. Videlo se od samog početka da žele pobedu. Igrali su sjajno u odbrani, nizali su se laki poeni iz kontri i polukontri, za konačnih i više nego ubedljivih 91:67.

“Posle loše utakmice u Podgorici protiv Španije, bili smo agresivni u odbrani, igrali onako kako smo se dogovorili i zasluženo slavili. Nikome nije lako da igra u ovim terminima i ovim uslovima, tako da moram da budem zadovoljan ishodom i izdanjem mog tima”, rekao je Mitrović i nastavio:

Crna Gora je u Minsku pokazala da ima potencijal, iako se na osnovu igre protiv Belorusije ne mogu izvoditi zaključci o krajnjim dometima, kao što se ni posle poraza od Španije nisu mogli donositi zaključci o mogućnostima momaka koje vodim“.

Plasman u narednu rundu kvalifikacija u koju prolaze po tri selekcije iz svake grupe se nazire. Ali treba naglasiti da se bodovi prenose te je samim tim svaki naredni meč mnogo važan.

Kvalifikacije se nastavljaju 23. februara, a Crna Gora na svom parketu čeka Sloveniju. Od 32 selekcije koliko je počelo kvalifikacije u Evropi, samo za 12 će biti mesta na Svetskom šampionatu 2019. godine u Kini.