FIBA nudi ukidanje jednog "prozora" za sledeću sezonu?

Reprezentacija 12. dec 201717:18 > 17:36
SK

Kako je preneo španski "Mundo deportivo" Svetska košarkaška federacija (FIBA) rešila je da načini novi potez u reševanju problema koji je nastao zbog termina kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine u Kini.

FIBA je od ove sezone rešila da uvede takozvane „prozore“, odnosno termina kvalifikacija, koji se preklapaju sa kalendarima takmičenja u NBA ligi i Evroligi. 

Zbog toga mnogobrojni igrači nisu bili u mogućnosti da se odazovu u reprezentacije, a takav slučaj se desio u novembru, kada su selekcije igrale dve utakmice kvalifikacija. 

Kako prenose španski mediji FIBA je spremna da ponudi ukidanje jednog „prozora“, navodno sledećeg novembarskog ili februarskog. 

FIBA je takođe najavila i da neće biti pregovora sa Evroligom sve dok evropsko klupsko takmičenje ne dozvoljava igračima da nastupaju za svoje države timove u terminima kvalifikacija. 

Reprezentacija Srbije je u „prvom prozoru“ ostvarila dve pobede, protiv Austrije i Gruzije, ali je sastav bio u potpunosti drugačiji, od onog koji je na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojio srebrnu medalju. Orlovi sledeće mečeve igraju u 22. i 25. februara protiv Nemačke i Austrije.