Crna Gora i Srbija iz iste grupe kreću ka nokaut fazi

Reprezentacija 27. jul 201813:03 > 13:05
KSCG

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore od subote do 5. avgusta učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u tri letonska grada Lijepaji, Ventspilsu i Rigi.

  Crna Gora je u grupi D, a rivali u prvoj fazi takmičenja su Srbija, Velika Britanija i Litvanija. Izabranici Boška Radovića prvi meč na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta igraju protiv Velike Britanije, dok će Srbija odmeriti snage sa selekcijom Litvanije.

Na šampionatu učestvuje 16 selekcija koje su podeljenje u četiri grupe. Sve reprezentacije idu u nokaut fazu, ili ti osminu finala. Grupa u kojoj se nalaze Srbija i Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Španija, Ukrajina, Finska i BiH.

“Najvažnije je izboriti opstanak i obezbediti kontinuitet juniorima da se takmiče u elitnom rangu. Svaka grupa je teška. Mi imamo dve selekcije Srbiju i Litvaniju, koje su velesile evropske košarke, a tu je i Velika Britanija koja igra brzu košarku, atipičnu. Neće nam biti lako na startu, ali spremni smo i sa mnogo optimizma čekam start šampionata”, rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Ugled Crne Gore na šampionatu Evrope braniće: Igor Drobnjak, Marko Kljajević, Andrej Vulević, Pavle Titić, Nikola Žižić, Viktor Vujisić, Bojan Tomašević, Novak Obradović, Jovan Kljajić, Danilo Brnović, Đorđije Marinović i Marko Vujičić.

Grupa A: Hrvatska, Grčka, Italija, Letonija. Grupa B: Turska, Rusija, Francuska, Nemačka. Grupa C: Španija, Ukrajina, Finska, BiH. Grupa D: Srbija, Crna Gora, Velika Britanija, Litvanija.

Podsećanja radi, mlađe selekcije Crne Gore su tokom leta već imala dva velika takmičenja. Generacija U17 je osvojila osmo mesto na Svetskom prvenstvu, a generacija U20 je obezbedila opstanak u elitnom takmičenju. Sada je na potezu generacija U18.

Primarni cilj je opstanak, ali…