EP U 18: Nemačka nadigrala umornu Crnu Goru

Reprezentacija 4. avg 201815:03 > 15:04
fiba.basketball

Juniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Nemačke u razigravanju od 5. do 8. mesta sa 76:52, pa će u nedelju u borbi za sedmo mesto igrati sa poraženim iz duela Litvanije – Velika Britanija.

  Objektivno odmorniji i svežiji Nemci su umeli da iskoriste emotivnu i psihološku ispražnjenost košarkaša Crne Gore. Brzo su se oporavili od poraza od Srbije u četvrtfinalu i prilično lako stigli do pobede.

Ovakav epilog je donekle i očekivan jer je zaista bilo teško poverovati da će izabranici Boška Radovića uspeti da se prishološki pripreme za meč, posle svega što su proživeli na šampionatu. Prvo su neočekivano poraženi od Britanije, pa nesrećno od Litvanije i Srbije. Zatim su posle trilera pobedili Španiju, stigli do četvrtfinala u kojem su promašili dva šuta za pobedu protiv Francuske.

Borba za medalju je ostala samo san, primarni cilj, opstanak u elitnom društvo odavno ostvaren, pa je Crna Gora delovala umorno, bez energije, bez snage. Već na poluvremenu, Nemačka je vodila sa 38:24 i bilo je jasno da sigurnim koracima ide ka pobedi.

Tako je i bilo. Uoči poslednje deonice na semaforu je pisalo 60:40 za Nemačku i jedina je dilema bila, koji će biti krajnji rezultat. Na kraju 76:52. Najefikasniji u timu Nemačke bili su Holersbaher sa 12, dok su po 10 poena postigli Brunke i Drešer.

Kod Crne Gore jedino je Danilo Brnović sa 18 poena imao dvocifren učinak. Lideri tima, Marko Kljajević, Pavle Titić, Bojan Tomašević, Igor Drobnjak i Nikola Žićić nisu bili raspoloženi za igru.