"Šved je najbolji košarkaš u Evropi"

Reprezentacija 12. sep 201817:16 > 17:28
Scott Halleran/Getty Images

Košarkašku reprezentaciju Rusije očekuje meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini protiv Češke, a selektor Zbornaje Sergej Bazarevič se uzda u prvu zvezdu tima, sjajnog Alekseja Šveda.

Krilni košarkaš Himkija je već dugi niz godina jedan od najboljih šutera u Evropi, a selektor Rusije ide i dalje i tvrdi da je Šved najbolji igrač na Starom kontinentu.

29-godišnji ruski košarkaš nije igrao za svoju reprezentaciju od početka kvalifikacionog ciklusa i „prozora“ za SP, ali je sada ponovo u timu pa su šanse Rusije za plasman u Kinu daleko veće. 

„Šved je najbolji igrač u Evropi. Sa njim ponovo u timu sve izgleda daleko bolje. Ipak, potreban je rad. Teškoća je što nije igrao sa reprezentacijom skoro godinu dana. Za Češku moramo da budemo spremni taktički. Igračima moramo da pružimo priliku da saznaju protiv koga će igrati“, rekao je ruski selektor Sergej Bazarevič.

Rusija i Češka se nalaze u Grupi K drugog kruga kvalifikacija za SP. Francuska je prva u grupi sa skorom 6:0, druga je Češka sa pet pobeda i porazom, dok je Rusija na 3:3, koliko ima i Finska. BiH i Bugarska su na 2:4.  

Češka će Rusiju dočekati 13. septembra u Pardubicama, i taj meč od 18,00 možete pratiti na SK6.