Đorđević se priseća: Mnogo sam naučio od Željka

Reprezentacija 30. nov 201812:03 > 12:04
Turkish Airlines EuroLeague

Pred gosotvanje reprezentacije Srbije u Izraelu u okviru devetog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević prisećao se igračkih dana sa nekadašnjim rivalom na parketu, a sada selektorom Izraela Odedom Katašom.

Verovatno me se selektor Đorđević ne seća. Ja sam 1992. godine sedeo kod kuće i gledao plejmejkera Partizana kako postiže koš u poslednjim sekundama za titulu prvaka Evrope„, rekao je Kataš o Đorđeviću, ali srpski trener se sa tim nije složio:

Povezano

Sećam te se veoma dobro„, rekao je Đorđević i dodao:

Tada sam bio veoma mlad. Mnogo smo naučili od Željka„, rekao je nekada sjajni košgeter, a Kataš je dodao:

Imali ste sreću da igrate za trenera kakav je Željko Obradović. Sa njim igrači dostižu svoj vrhunac i svate za šta su sposobni. Ja sam uvek bio veliki ljubitelj jugoslovenske košarke – gledao sam Đorđevića i Dražena Petrovića i pokušavao da ih oponašam na terenu„, pun reči hvale bio je izraelski selektor.

Kataš je igrao za Panatinaikos i Željka Obradovića od 1999. do 2001. godine, a 2000. godine sa atinskim timom osvojio je i Evroligu.

Đorđević je potom odgovorio na pitanje da li bi mogao da trenira sebe iz igračkih dana:

Ne bih nikako mogao da treniram sebe, zaista sam nekada bio nemoguć.“

Posle tri srebrne medalje želim da čujem našu himnu na zatvaranju jednog od velikih turnira„, zaključio je 51-godišnji srpski selektor.