Poznati svi učesnici SP, FIBA: Nova era košarke

Reprezentacija 26. feb 201910:17 > 10:19
Print screen/SK

Završene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini i poznati su svih 32 učesnika koji će se boriti za titulu najboljeg na planeti.

Kina je naravno tu kao domaćin, a potom su najbrojniji predstavnici Evrope (12): Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Rusija, Srbija, Španija i Turska.

Iz Okeanije i Azije tu je, uz Kinu, još sedam ekipa – Australija, Iran, Japan, Jordan, Južna Koreja, Novi Zeland i Filipini.

Povezano

Severna i Južna Amerika imaju sedam predstavnika: Argentina, Brazila, Kanada, Dominikanska Republika, Portoriko, SAD i Venecuela.

Na kraju, tu je i Afrika sa pet reprezentacija – Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal i Tunis.

“Ove kvalifikacije, prve ovog tipa u istoriji svetskih prvenstava, omogućile su da 80 nacionalnih timova redovno igraju zvanične utakmiec epred svojim navijačima i da se takmiče na najvećoj pozornici. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez saradnja nacionalnih federacija i liga, kao i klubova. Zato hvala celoj košarkaškoj porodici koja nam je pomogla u tranziciji ka novoj eri košarke“, izjavio je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

Žreb za Svetsko prvenstvo na programu je 16. marta, a takmičenje se održava od 31. avgusta do 15. septembra.