Vujačić i Kljajić pred EP U18: Svaki meč kao finale

Reprezentacija 26. jul 201922:18 > 22:23
KSCG

Evropsko prvenstvo u košarci za igrače do 18 godina počinje u subotu. Srbija brani tron i nastojaće da stigne do treće uzastopne titule. Crna Gora u Grčku putuje sa ciljem da pruži maksimum.

Primarni cilj je da se obezbedi opstanak u diviziji A, što je nedavno uspela da uradi generacija U20, ali momci koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina, stigli do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu za košarkaše do 17 godine, nadaju se i veruju da mogu više.

Najvažnije je da smo svi zdravi. Pripreme su protekle u najboljem redu. Momci su bili potpuno posvećeni, baš sam zadovoljan kako su odradili treninge, potrudili su se maksimalno da ispune sve zahteve. Želimo da se pokažemo u pravom svetlu. Pripremne utakmice smo odigrali na dosta visokom nivou, praktično svi su dobili šansu. Prvenstvo je jako, nema loših ekipa, tako da od starta krećemo maksimalno ozbiljno i fokusirano. Italija je prvi rival, želimo pobedu u prvom meču, želimo dobar start šampionata. Sigurno neće biti nimalo lako, ali se nadam da ćemo odigrati svaki meč maksimalno što je najvažnije. U grupi su još Litvanija i Rusija, to su velesile, nećemo se predavati sigurno i igraćemo maksimalno do kraja.” rekao je selektor Crne Gore Darko Vujačić.

Sistem takmičenja je isti kao i na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina. Sve selekcije iz četiri grupa nastavljaju takmičenje u osmini finala.

Veoma smo zadovoljni kako smo radili ovog leta, pripreme su bile prilično duge pa smo spremni za prvenstvo. Dobrodošle su nam prijateljske utakmice i sa puno samopouzdanja čekamo start prvenstva. Treća je godina ovoj reprezentaciji da je na okupu, imali smo prvenstvo u Podgorici i osvojili srebrnu medalju, pa nastup na Svetskom šampionatu gde smo stigli među osam najbolji, sada nas čeka novo iskušenje, novo Evropsko prvenstvo. Hemija u ekipi je veoma dobra i pokušaćemo da napravimo još jedan veliki rezultat.”, naglasio je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, Jovan Kljajić.

Prvu utakmicu na šampionatu Evrope Crna Gora igra u subotu protiv Italije. Grupa A: Velika Britanija, Nemačka, Srbija, Turska; Grupa B: Rusija, Italija, Litvanija, Crna Gora; Grupa C: Grčka, Slovenija, Francuska, Letonija; Grupa D: Holandija, Finska, Hrvatska, Španija.