Hoće li igrati Olimpijakosovi igrači za trenera PAO?

Reprezentacija 29. nov 201917:54 > 18:07
Shi Tang/Getty Images

Rik Pitino je nedavno postao selektor grčke reprezentacije, da bi zatim preuzeo i košarkaše Panatinaikosa po drugi put u trenerskoj karijeri. To je međutim napravilo nove probleme na relaciji Olimpijakos - Panatinaikos.

Posle povratka Rika Pitina u Panatinaikos tri potencijalna reprezentativca Grčke iz redova večitog rivala Olimpijakosa su poslali pismo Grčkom košarkaškom savezu. Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau i Adonis Konjaris su rekli da se plađe „toksične situacije koja se razvija u Grčkoj“. 

Povezano

 Printezis i Papanikolau su se inače pre nekoliko nedelja sreli sa Pitinom i tada su navodno imali utisak da se legendarni trener neće vraćati u Panatinaikos. Tri igrača kažu da bi radije izbegli nastup za grčku reprezentaciju kako ne bi bili u središtu „rata“ između Olimpijakosa i Panatinaikosa. Podetimo pirejski klub je u drugoj ligi jer nije želeo prošle sezone da odigra nijedan meč sa večitim rivalom dok se ne dese promene u grčkoj ligi. 

Kada sam se sreo sa dvojicom igrača Olimpijakosa nije bilo nikakvih ponuda za posao trenera. Imam poštovanje prema svim timovima u Grčkoj. Državni tim nema ništa sa rivalstvom već sa takmičenjem i predstavljanjem svoje zemlje. Izabraću 12 igrača koji će doprineti da dođemo do pobede„, rekao je Pitino.

Inače Grčka je u prošlosti vodila računa da trener jednog od dva najveća atinska kluba ne bude na klupi reprezentacije, pa je tako Panajotis Janakis otišao sa klupe nacionalnog tima kada je prihvatio ponudu da trenira Olimpijakos.