Predsednik grčkog Saveza: Pismo nisu napisali igrači

Reprezentacija 3. dec 201914:45 > 14:50
Panagiotis Moschandreou/EB via Getty Images

Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau i Adonis Konjaris su nedavno poslali pismo u kom su izrazili sumnju i zabrinutost zbog toga što je Rik Pitino selektor grčke reprezentacije ujedno i trener Panatinaikosa.

Američki trener Rik Pitino je najpre prihvatio ponudu da vodi grčku reprezentaciju, a tek onda se vratio na klupu Panatinaikosa. To je međutim zabrinulo igrače Olimpijakosa koji su kandidati za nacionalni tim, i zato su poslali poruku da neće igrati za trenera „zelenih“ u nacionalnom timu narednog leta. 

Povezano

 „Pismo nisu napisali igrači sami i nije ispravno potkopavati nacionalni tim zbog svojih interesa. Igrači imaju svoje ličnosti i mišljenja. Ne mislim da se treba brinuti zbog toga. Sva tri igrača će sigurno ponovo razmisliti o svom stavu i biće u timu sledećeg leta„, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos.

Nacionalni tim ne pripada predsedniku Saveza niti treneru. Moramo to da izbacimo iz glava navijača. kada neko trenira klub to ne znači da ne može da radi za reprezentaciju. Sva tri igrača Olimpijakosa neće imati problem da ih trenira Rik Pitino da nema te toksične atmosfere„, rekao je sekretar grčkog Ministarstva sporta Jorgos Mavrotas