ČAS KOŠARKE: Juniori pobedili Argentinu sa 57 razlike

Juniorska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Argentine sa čak 57 razlike, na turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu. Na nezvaničnom Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina, rezultat na kraju susreta bio je 108:51. Sa još dve pobede u prethodna dva kola, mladi košarkaši plasirali su se u četvrtfinale kao prvoplasirana ekipa u grupi „A“. 

– Rezultat je možda nerealan, razlika između dve ekipe sigurno nije skoro 60 poena razlike. Sve se okrenulo u našu korist, kad smo posle početnih problema sa zonom rivala, uspeli da nametnemo naš stil. Zadovoljan sam pre svega pobedama i plasmanom među osam najboljih ekipa na turniru. Nemam većih zamerki na račun igrača, momci su imali pravi pristup i odnos prema igri. Naš najveći nedostatak u ovom trenutku je nesigranost, jer smo došli u Manhajm sa samo četiri zajednička treninga. Posle određenih analiza, došli smo do zaključka da je naša grupa bila najslabija i da nas tek sada čekaju prava iskušenja – rekao je selektor Aleksandar Bućan, za sajt KSS-a.

Izjednačena borba vodila se samo do 13. minuta kad je rezultat bio izjednačen (18:18). Od tog trenutka srpski juniori su preuzeli apsolutnu kontrolu, pa su na poluvremenu stekli nedostižnu prednost od 45:23. Do kraja susreta „orlići“ su pokazali dobru timsku igru, pa su se na kraju svi upisali u listu strelaca.

Najefikasniji je bio Radovan Đoković sa 15 poena, a po 13 su postigla Stefan Lazarević i Stefan Peno. Odličan utisak ostavili su Uroš Čarapić i Nikola Pavlović sa osvojenih po 11 poena. Pavlović je ostvario i devet skokova, a četiri puta presekao je napade protivnika. U selekciji Argentine najbolji strelac je bio Lusio Gabriel Delfinu sa 12 poena. 

Pre ove utakmice juniori su pobedili Švedsku (83:66) i Englesku (64:60). Reprezentacija Srbije takmičenje nastavlja u novoformiranoj četvrtfinalnoj grupi „E“. U sredu će se sastati sa selekcijom Turske, a dan kasnije juniori Srbije igraće protiv Nemačke.

(Fot MN Press)

Author: sportal.rs