ĐORĐEVIĆ: Reprezentacija Srbije će igrati kao Real Madrid

Reprezentacija 26. maj 201513:40 > 16:50
Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije,  istakao je da je cilj tima na predstojećem šampionatu Evrope plasman u finale i viza za Olimpijske igre u Riju.

„Pokriveni smo na svim pozicijama i moj zadatak je da uvedem ekipu u formu, u pravo vreme. Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman u Rio, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja“, izjavio je Đorđević i dodao da mu je cilj prvi tim srbije igra kao Real Madrid, novi šampion Evrope.

„Real igra najbolju košarku u Evropi, u jakom ritmu i mislim da bismo i mogli slično, posebno što imamo igrače za takav stil“, naglasio je Đorđević.

On  je objasnio i zašto je pozvao Ercega i Raduljicu, a  izostavio Lučića.

„Erceg u kontinuitetu igra odlično već nekoliko sezona, želeo je i prošle godine da igra, ali imao je problem sa Ahilovom tetivom. Izjasnio se da je spreman da pomogne i može da bude interesantan u određenim taktičkim zamislima. Raduljica je imao peh pošto je u NBA imao dva kratkoročna ugovora, što donosi određenu dozu stresa, mirovao je, ali u sličnoj situaciji bio je i prošle godine i zna se kolio je bio važan na SP. Verujem da će se vratiti u takmičarsku formu. Sa druge strane žao mi je zbog Lučića koji dugo vuče povredu leđa“.

Author: SK