Anđušić za SK: Ne znam zašto nismo radili ni osnovne stvari

Reprezentacija 5. jul 202113:22 14 komentara
Danilo Anđušić
fiba.basketball

Bek reprezentacije Srbije Danilo Anđušić kaže za Sport klub da mu je poraz od Italje najteži u karijeri.

Srbija je izgubila u Beogradu od Italije sa 102:95 u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

„Misliš neprospavane“, odgovara Anđušić kada konstantujemo da se čujemo posle prospavane noći, kad su se utisci malo slegli.

Eliminacija Orlova:

„Od prvog minuta smo dozvolili Italijanima igru koju oni forsiraju tokom celog turnira. Igraju smol-bol varijantu, sa peticom koja se izvlači spolja i šutira, a mi nismo adekvatno reagovali na tu njihovu igru. Oni su se od početka raspucali, dozvolili smo veliki broj poena u prvom poluvremenu, čak 57, odbrana je morala da bude na mnogo višem nivou da bi se utakmica dobila. U jednom trenutku smo uspeli malo da korigujemo neke stvari, ali tada je već bilo kasno. Italijani su odigrali dobro ceo meč, pogađali tokom većeg dela, nisu nam dozvolili da napravimo veliki preokret. Nismo odigrali na nivou na kojem mislim da smo mogli i da je trebalo da odigramo, zato smo i izgubili, zasluženo“.

Šta je uzrok tako loše odbrane – pravili su Italijani lako višak posle prvog pasa, i u zoni su vrlo brzo ostajali sami na šutu?

„Ne znam. Iskreno, ne bih znao da odgovorim na pitanje koji je uzrok takve odbrane. Verujem da smo svi podjednako želeli da pobedimo i da se plasiramo na OI, to nam je bio veliki cilj, daleko od toga da neko nije hteo ili se nije borio. Jednostavno, ne znam koji je razlog što nismo radili ni neke osnovne stvari koje je trebalo da uradimo, to je razlog poraza“.

I selektor Kokoškov na konferenciji za medije, kao i Nemanja Bjelica posle utakmice, rekli su da je nedostajalo energije…

„Jeste. Od početka priprema govorimo da nam je cilj da budemo prepoznatljivi po agresivnosti i energiji, da iz odbrane pravimo lake poene i da tako igramo lakše u napadu. Međutim, na ovom turniru smo takvu odbranu pokazali jedino protiv Portorika u nekoliko navrata. Ni u finalu nije bilo takvog ritma, to je i razlog toga što nismo ostvarili cilj. Znali smo da će ići teško bez takve odbrane i energije, ko god bio u timu protivnika – danas svi igraju košarku, to vidimo u mnogim utakmicama. Italijani možda nisu bili u najjačem sastavu, ali pokazali su sjajnu timsku igru, zato su i pobedili“.

Koliko misliš da je pritisak uticao, u nekim trenucima činilo se kao da se ekipa zaledila, kao da ni vi niste mogli da verujete šta se dešava?

„Imamo dosta iskusnih igrača koji su prošli mnogo takvih, i težih utakmica u karijeri. Verujem da za nas iskusne to nije bio problem, ne znam kako su se mlađi u tom trenutku osećali. Mislim da nije bilo do pritiska, više smo bili iznenađeni igrom koju su pružili Italijani, možda ni mi nismo očekivali da će tako odigrati, bili su u sjajnom šuterskom ritmu celo veče“, zaključuje Anđušić za Sport klub.

Komentari (14)

Vidi sve komentare