Bećiragić saopštio spisak, BiH napada Češku i Bugarsku

Reprezentacija 20. jun 202215:431 komentar
fiba.basketball

Adis Bećiragić, selektor košarkaška Bosne i Hercegovine, koji je na mesto šefa stručnog štaba stigao pre nekoliko dana, nakon odluke Vedrana Bosnića da napusti državni tim, saopšio je spisak igrača za treći FIBA prozor, za duele protiv Češke i Bugarske u kvalifikacijama za Mundobasket, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Pozivi su upućeni: Džonu Robersonu (Strazbu, Francuska), Saniju Čampari (Split, Hrvatska), Amaru Gegiću (Cibona, Hrvatska), Džananu Musi (Breogan, Španija), Edinu Atiću (Budućnost Podgorica, Crna Gora), Adinu Vrabca (BC Viena, Austrija), Aleksandru Laziću (Mornar, Crna Gora), Emiru Sulejmanoviću (Tenerife, Španija), Kenanu Kamenjašu (SC Derby, Crna Gora), Miralemu Haliloviću (Metropolitans, Francuska), Harisu Delaliću (Sloboda Tuzla), Ajdinu Penavi (Mons, Belgija), Ismetu Sejfiću (Podgorica, Crna Gora), Vojinu Iliću (Vršac, Srbija), Rijadu Avdiću (Baskets Munster, Njemačka).

FIBA.basketball

Podsećanja radi, BiH 1. jula gostuju Češkoj, dok će tri dana kasnije ugostiti Bugarsku u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

„Jure Zubac, u dogovoru sa selektorom, neće biti na raspolaganju reprezentaciji s obzirom da je nedavno postao otac. Draško Knežević, Kosta Kondić i Darko Talić su izvestili stručni štab da su trenutno povređeni, dok Amar Alibegović i Luka Garza nisu pozvani isključivo iz razloga što jedno mesto naturalizovanog stranca u ovom kvalifikacijskom ciklusu zauzima Džon Roberson“, navodi se u saopštenju KS BiH.

fiba.basketball

Podsećanja radi uoči poslednjeg FIBA prozora, kada je prva faza takmičenja u pitanju, Litvanija ima skor 4-0, BiH 2-2, Bugarska i Češka 1-3. Grupa u kojoj se nalazi BiH, ukršta sa grupom u kojoj su Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugalija, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu kvalifikacija.

Komentari

Vaš komentar