“Brazil i Letonija su favoriti, borićemo se za Pariz”

Reprezentacija 28. nov 202315:28 0 komentara
fiba.basketball

Obavljen je žreb za kvalifikacione turnire na kojima će se voditi borbe za četiri mesta koja vode na Olimpijske igre u Parizu. Domaćini turnira će biti Portoriko, Španija, Grčka i Letonija, a borbe za Pariz vodiće se od 2. do 7. jula.

Crna Gora će igrati na turniru u Letoniji, dok će Slovenija i Hrvatska igrati na turniru u Grčkoj. Podsećanja radi, dve ekipe iz grupa će izboriti plasman u polufinale, a samo pobednici turnira idu na Olimpijske igre.

“Izvukli smo grupu koja je, rekao bih, prihvatljiva. Veliki broj vrhunskih reprezentacija je u ovim kvalifikacijama, a apsolutni favorit u našoj grupi je Brazil. Tu je i Kamerun. Eventualno ukrštanje je izvesno teško, jer je favorit druge grupe Letonija, uz Gruziju, a tu su i Filipini. Možemo reći i da smo izbegli neke reprezentacije koje su po imenima iznad Brazila, poput recimo Grčke, ali i Brazilci imaju mnogo sjajnih košarkaša u timu iz Evrolige i sa NBA iskustvom. Daleko od toga da možemo da im pretimo, ali definitivno smo, gledajući ostale potencijalne rivale, dobili nešto najprihvatljivije“, rekao je Radović.

Portoriko (San Huan): Grupa A: Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače. Grupa B: Portoriko, Italija, Bahrein.

Letonija (Riga): Grupa A: Letonija, Gruzija, Filipini. Grupa B: Brazil, Crna Gora, Kamerun.

Grčka (Atina): Grupa A: Slovenija, Novi Zelend, Hrvatska. Grupa B: Grčka, Dominikanska Republika, Egipat.

fiba.basketball

Španija (Valensija): Grupa A: Španija, Liban, Angola. Grupa B: Poljska, Finska, Bahami.

Podsećanja radi, plasman na Olimpijske igre su već izborile selekcije Srbije, Francuske, Nemačke, SAD, Kanade, Južnog Sudana, Japana i Australije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!