“Brejk u Danskoj moramo da potvrdimo na našem parketu”

Reprezentacija 25. nov 202212:04 0 komentara
fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore pobedili su selekciju Danske u Kopenhagenu sa 67:60, pa su posle eliminacije Rusije iz kvalifikacija, napravile kapitalan korak ka osvajanju prvog mesta u grupi, a samim tim i plasmanu na šampionat Evrope.

Do kraja kvalifikacija, Crna Gora koja ima skor 2-1, Danska 1-2, a Austrija 0-2, na svom terenu dočekuje Dansku i Austriju, pa su vrata još jednog velikog takmićenja, kada je ženska košarkaška reprezentacija u pitanju širom otvorena.

Crna Gora je imala problema tokom prve deonice, u dugoj je imala pa ispustili dvocifrenu prenodnost, ali je nastavila da igra na visokom nivou, ponovo je tokom trećeg kvartala uspela da pobegne Danskoj, a ovoga puta je kapital ljubomorno čuvala do kraja meča.

„Izuzetno važna pobjeda, nakon teškog putovanja do Danske. Od početka smo kontrolisale utakmicu, imale smo nekoliko minuta u poslednjoj četvrtini tokom kojih nismo uspevale da stignemo do poena iz dobrih pozicija, a rival je pogođao otvorene trojke, ali pitanje pobednika se nije postavljalo” rekla je Jelena Škerović, selektor košarkašice Crne Gore, pa nastavila:ž

fiba.basketball

„Napravile smo kapitalan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali ne smemo da se zavaravamo da je sve gotovo. Brejk koji smo napavile u Danskoj, moramo da potvrdimo na našem parketu”.

Crnoj Gori sada ostaje da potvrdi plasman na šampionat Evrope. Utakmice u kojima če izabranice Jelene Škerović biti veliki favoriti na papiru na programu su u februaru naredne godine. Crna Gora 9. februara igra protiv Austrije, a tri dana kasnije protiv Danske. U oba meča, košarkašice Crne Gore će imati prednost domaćeg parketa i veliku podršku navijača.