EP (U16): Grčka poslala Crnu Goru na Italiju

Reprezentacija 14. avg 202216:10 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Grčke, momci do 16 godina, pobedili su Crnu Goru na Evropskom prvenstvo koje se održava u Severnoj Makedoniji sa 79:45. Crna Gora će u osmini finala igrati protiv Italije, dok će rival selekciji Grčke biti Letonija.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su David Mirković i Aljoša Drašković sa po 11, Marko Radunović sa osam i Andrija Josović sa sedam poena. Kod Grčke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Neoklis Avdalas sa 18 i Stilijanos Maragdukis sa 17 poena.

fiba.basketball

Izabranici Rajka Krivokapića nisu osetili slast pobede u grupnoj fazi. Posle neizvesne završnice, poraženi su od Severne Makedonije sa 69:62. Protiv Španije su ispustili 15 poena prednosti – 74:66, a Grčka je bila bolja.

Selekcija Grčke je pre pobede nad Crnom Gorom, nadigrala Španiju sa 75:47, Severnu Makedoniju sa 78:48, pa je istakla kandidaturu za osvajanje jedne od medalja.

fiba.basketball

Međutim, sledi osmina finala. U pitanju je jedan meč, pobednici nastavljaju borbe za pobedničko postolje, a poražene selekcije će u borbe za opstanak u elitnoj diviziji, iz koje će se u B diviziju preseliti tri reprezentacije.

Staro je pravilo da je u jednom meču sve moguće. Italija i Grčka slove za favorite uoči duela sa Crnom Gorom i Letonijom, ali….