EP (U16): Španija od minus 15 do pobede protiv Crne Gore

Reprezentacija 13. avg 202220:44 > 21:22 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore, momci do 16 godina, odigrali su dobar meč, imali su 15 poena prednosti protiv Španije, ali je na kraju slavila Španija, u drugom kolu Evropskog prvenstva koje se održava u Severnoj Makedoniji slavila sa 74:66, dok je Severna Makedonija poražena od Grčke sa 78:48.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su David Mirković sa 20, Marko Radunović sa 16 i Nikola Jevrić sa sedam poena. Prevagu na tasu Španije, doneli su Mario Saint sa 28, Ruben Valero sa 10 i Asijer Miguel sa osam poena.

Podsećanja radi, u prvoj rundi, Crna Gora je poražena od Severne Makedonije sa 69:62, dok je Grčka pobedila Španiju sa 75:47.

Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Španija, Grčka i Severna Makedonija, u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Italija, Poljska, Letonija i Turska.

fiba.basketball

Podsećanja radi, sve selekcije će izboriti plasman u osminu finala. Pobednici prve runde nokaut faze, nastaviće borbu za pobedničko postolje, a poraženi će u borbu za opstanak u elitnoj diviziji. U B divizuju će se preseliti tri reprezentacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!