EP (U16) na SK: Srbija vs. Izrael, Crna Gora vs. Italija…

Reprezentacija 14. avg 202221:06 > 21:09 0 komentara
fiba.basketball

U osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 16 godine, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba, snage će odmeriti: Srbija – Izrael, Slovenija – Holandija, Francuska – Hrvatska, Litvanija – Danska, Italija – Crna Gora, Turska – Severna Makedonija, Španija – Poljska, Grčka – Letonija.

Poslednjeg dana takmičenja, kada je grupna faza u pitanju, selekcije iz regiona su imale promenljive rezultate. Srbija je posle preokreta pobedila Sloveniju sa 86:81, Hrvatska je nadigrala Dansku sa 86:59, Crna Gora je poražena od Grčke sa 79:45, dok je Španija savladala Severnu Makedoniju sa 86:59.

Sledi dan odmora, a nokaut faza počinje 16. avgusta. Pobednici mečeva koji slede, nastaviće borbe za pobedničko postolje, dok će se poražene selekcije boriti za opstanak u elitnoj diviziji, a tri reprezentacije će se preseliti u diviziju B.

fiba.basketball

U jednom meču je sve moguće, to je staro pravilo. Srbija je blagi favorit protiv Izraela, isto kao i Slovenija protiv Holandije. S druge strane, Francuska je favorit protiv Hrvatske, Italija protiv Crne Gore, a Turska protiv Severne Makedonije.

Međutim, u jednom meču je sve moguće, zato budite uz Sport Klub.