Francuzi u najjačem sastavu na OI: Gober i Furnije predvode

Evan Fournier, Rudy Gobet
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole već je objavio spisak igrača koji će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a predvodiće ga NBA asovi Rudi Gober i Evan Furnije. Na spisku se, osim 12 putnika, nalaze i četvorica rezervi, koji će ići u Japan ukoliko za to bude potrebe.

Povezano:

Na Koleovom spisku nalaze se Endru Albisi (Gran Kanarija), Nikola Batum (Los Anđeles Klipers), Nando de Kolo (Fenerbahče), Mustafa Fal (Asvel), Evan Furnije (Boston Seltiks), Rudi Gober (Juta Džez), Tomas Ertel (Asvel), Timote Luvavu-Kabaro (Bruklin Nets), Amat Mbaje (Karšijaka), Frenk Nilikina (Njujork Niks), Vensan Poarije (Real Madrid) i Geršon Jabusele (Asvel).

Rezerve su Isaija Kordiner (Nanter), Vilijam Hauard (Asvel), Matijas Lesor (Monako) i Aksel Tupan (Milvoki Baks).

Francuske je u Rio de Žaneiru na poslednjim Olimpijskim igrama zauzela šesto mesto, a na poslednjem velikom turniru koji je održan, Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, osvojili su bronzanu medalju.

Francuzi su tim trećim mestom obezbedili direktan plasman na olimpijski turnir, pa neće morati da igraju neke od kvalifikacionih turnira, koji su na programu u junu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare