Grčka, Letonija, Portoriko i Španija domaćini turnira za OI

Guliver

Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.

Grčka, Letonija, Portoriko i Španija biće domaćini kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Kvalifikacioni turniri za plasman na OI 2024. biće odigrani od drugog do sedmog jula naredne godine. Gradovi domaćini ovih turnira biće Atina, Riga, San Huan i Valensija.

U saopštenju FIBA se navodi da će žreb biti održan u ponedeljak u 19 časova. Na svakom turniru će učestvovati po šest reprezentacija, koje će biti podeljene u dve grupe.

Žreb će biti poludirigovan, pa će u istoj grupi moći da se nađu maksimum dve evropske selekcije i po tri na celom turniru. Najviše jedna američka selekcija će biti u jednoj grupi. Na svakom turniru će moći da se nađe najviše po jedna selekcija iz Azije, kao i samo po jedna reprezentacija iz Afrike.

U polufinalu svakog turnira će igrati po dve prvoplasirane selekcije, a zatim će pobednici polufinala međusobno odlučivati ko će izboriti plasman na OI u Parizu.

FIBA je pre nekoliko dana odredila sastave šešira. U prvom šeširu biće Španija, Letonija, Litvanija i Slovenija, dok se u drugom nalaze Brazil, Italija, Grčka i Poljska.

U trećem šeširu su: Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika i Finska, a u četvrtom Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban. Peti šešir čine Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini, a šesti Egipat, Bahami, Kamerun i Bahrein.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!