Kokoškov poslao spisak u FIBA, na njemu svi NBA igrači

Košarka 21. maj 202121:47 > 21:57 10 komentara
Igor Kokoškov
Euroleague basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov poslao je na adresu FIBA široki spisak igrača na koje će računati za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a na njemu će se naći sva šestorica srpskih košarkaša koji nastupaju u NBA – Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

Spisak nije poznat javnosti, ali na njemu se nalazi mnogo imena, daleko više nego na standardnom, koji se deli sa medijima pred velika takmičenja, saznaje Sport klub.

I dalje nije poznato na koje će igrače iz NBA sve Kokoškov moći da računa jer će to zavisiti od uspeha njihovih timova u plej-ofu. Za sada jedino Pokuševski, koji se nedavno vratio u Srbiju, ne učestvuje u NBA doigravanju.

Na spisku se nalaze i igrači koji nisu bili u planovima selektora Aleksandra Đorđevića za prethodno Svetsko prventstvo – Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

Srbija će se za plasman na OI boriti na kvalfikacionom turniru u Beogradu, koji će trajati od 29. juna do četvrtog jula 2021. godine. Tu će učestvovati i selekcije Italije, Portorika, Dominikanske republike, Senegala i Filipina. Timovi su podeljeni u dve grupe (Srbija je sa Dominikasnkom republikom i Filipinima), a samo pobednik čitavog turnira ide u Tokio.

 

Komentari (10)

Vidi sve komentare