Krivokapić pred EP: Cilj je opstanak u elitnom društvu

Reprezentacija 11. avg 202212:48 > 12:48 0 komentara
fiba.basketball

Burno košarkaško leto se nastavlja. Posle Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina i igrače do 18 godina, a uoči prvog FIBA prozora u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket i Evropskog prvenstva, sledi šampionat Evrope za igrače do 16 godina, koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Domaćin je Severna Makedonija, a pored domaćina, ugled regiona, braniće Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crne Gore koja je do A divizije stigla posle izbacivanja selekcija Rusije iz svih takmičenja.

Samim tim, primarni cilj ovog leta je promenjen. Cilj je umesto plasmana u A diviziju, preimenovan u opstanak u A diviziji. Prvi meč na šampionatu Evrope, izabranici Rajka Krivokapića igraju 12. agusta protiv Severne Makedonije sa početkom u 18 časova i 45 minuta.

Crnu Goru će na šampionatu predstavljati Aleksa Ašanin, Krsto Andrijašević, Nikola Jevrić, Aljoša Drašković, Andrija Jošović, Maruan Čičić, Bodin Radulović, Vladimir Komnenović, Sefćet Bećiragić, Luka Đurović, David Mirković i Marko Radunović.

fiba.basketball

„Kao i kod svih mlađih crnogorskih selekcija svakako da je prvi cilj opstanak u A diviziji što je za malu zemlju i malu bazu uspeh. Definitivno, sve preko tog rezultata je ogroman uspeh. Zadovoljni smo urađenim tokom priprema. Plan kojim smo se vodili od početka je uglavnom ispoštovan bez većih improvizacija ili promena što je bitno. Temeljnim i planskim radom smo izbegli povrede, međutim nesmo uspeli da izbegnemo stomačni virus naročito u poslednjih desetak dana i jednu kovid infekciju. To nas je poremetilo i izbacilo iz ritma, ali nastojaćemo da se to ne oseti na terenu“, naglasio je selektor U16 reprezentacije Cne Gore, Rajko Krivokapić.

fiba.basketball

Grupa A: Izrael, Litvanija, Francuska, Holandija; Grupa B: Slovenija, Srbija, Hrvatska, Danska; Grupa C: Letonija, Italija, Poljska, Turska; Grupa D: Crna Gora, Grčka, Španija, Severna Makedonija.