Krivokapić za SK: Italija je favorit, daćemo sve od sebe

Reprezentacija 15. avg 202220:24 0 komentara
fiba.basketball

U osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 16 godine, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba, snage će odmeriti: Srbija – Izrael, Slovenija – Holandija, Francuska – Hrvatska, Litvanija – Danska, Italija – Crna Gora, Turska – Severna Makedonija, Španija – Poljska, Grčka – Letonija.

Nokaut faza počinje 16. avgusta. Pobednici mečeva koji slede, nastaviće borbe za pobedničko postolje, dok će se poražene selekcije boriti za opstanak u elitnoj diviziji, a tri reprezentacije će se preseliti u diviziju B.

U jednom meču je sve moguće, to je staro pravilo. Srbija je blagi favorit protiv Izraela, isto kao i Slovenija protiv Holandije. S druge strane, Francuska je favorit protiv Hrvatske, Italija protiv Crne Gore, a Turska protiv Severne Makedonije.

“Uloga velikog favorita je u rukama selekcije Italije, koja je uz Grčku i Litvaniju pokazala najviše u grupnoj fazi takmičenja. Italijani zaista igraju na visokom nivou u oba smera, insistiraju na igri u tranziciji, imaju odličnu bekovsku liniju, izuzetno talentovane košgetere. S druge strane, mi najviše problema imamo sa organizacijom igre”, naglasio je selektor U16 reprezentacija Crne Gore, Rajko Krivokapić, pa nastavio:

fiba.basketball

“Italija je favorit ali se sigurno nećemo predate bez borbe. Daćemo sve od sebe, pre svega u odbrani. Nastojaćemo da zaustavimo tranziciju, da nađemo rešenje za organizaciju igre. Trudićemo se da budemo konkurentni, da uvedemo meč u neizvesnu završnicu, a u toj situaciju, rastu nam šanse da stignemo do iznenađenja i podviga. Moram da naglasim da je naš cilj, bio i ostao, opstanak u diviziji A. a meč protiv Italije je prva prilika da stigne do cilja”.

fiba.basketball

U jednom meču je sve moguće, zato budite uz Sport Klub.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!