Lep gest: Vladimir i Vukan Štimac posetili Borišu Simanića

Reprezentacija 22. sep 202311:51 6 komentara
Boriša Simanić, Vukan Štimac
Printscreen

Krilni centar Boriša Simanić, vicešampion sveta sa reprezentacijom Srbije, uspešno se oporavlja od dve operacije, kojima je bio podvrgnut tokom trajanja Mundobasketa. Odlična vest je da se košarkaš Saragose oseća dobro, a jedan od bivših saigrača koji ga je podsetio je i Vladimir Štimac.

Štimac, koji je sa Simanićem bio saigrač u Crvenoj zvezdi, zajedno je sa svojim sinom Vukanom bio u gostima kod Boriše.

Povezano:

„Danas smo Vukan i ja bili kod Bokija da ga posetimo i poželimo mu svu sreću u oporavku. Boriša je oličenje patriotizma i primer mnogima, pa i meni. Želeo sam da Vukan upozna i vidi heroja koji je ostavio deo sebe na terenu za Srbiju i svoj narod, da bi ga učinio srećnim i ponosnim. Vukan je Borišinim primerom sigurno naučio kako se bori za svoj narod i zemlju! Ja želim da moje dete uči i gaji to od malih nogu, kako kažu ‘gvožđe se kuje dok je vruće'“, napisao je Vladimir Štimac.

„Opet ponavljam i nadam se da će Savez i država znati to da cene. Borišu ne smemo da zaboravimo nikada“, dodao je nekadašnji centar srpske reprezentacije.

Simanić je na meču grupne faze Svetskog prvenstva protiv Južnog Sudana dobio jak udarac u duelu sa Nunijem Omotom. Imao je unutrašnje krvarenje, a zbog povrede je morao da mu bude odstranjen bubreg. Simanić se vratio sa ekipom u Beograd i bio je prisutan na dočeku košarkaša na balkonu Gradske skupštine.

Bonus video