Mirotić potvrdio povlačenje iz reprezentacije Španije

Sean M. Haffey/Getty Images

Nikola Mirotić je izjavio da je razgovarao sa predsednikom Košarkaškog saveza Španije Horheom Garbahosom i potvrdio mu da se više neće vraćati u nacionalni tim.

Nikola Mirotić

Nikola Mirotić je igrao na dva velika međunarodna turnira za reprezentaciju Španije, osvojio je zlato na Evrobasketu 2015. i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Sada je 31-godišnji košarkaš Barselone saopštio da će to biti jedina dva turnira u njegovoj reprezentativnoj karijeri.

„U godinama sam, pogotovo posle povrede i svega, u kojima ne vidim sebe da se vraćam u nacionalni tim. Fokusiran sam na to da dajem sve od sebe za klub, a preko leta imam mnogo ličnih i porodičnih obaveza“, objasnio je Nikola Mirotić za španske medije.

On je kazao da je konačna odluka doneta prošlog leta nakon razgovora sa predsednikom Španskog košarkaškog saveza Horheom Garbahosom. Pošto je rođen u stranoj zemlji, Mirotić bi morao da zauzme mesto jedinog naturalizovanog igrača na spisku ukoliko bi odlučio da se vrati.

„Razgovarao sam sa Horheom Garbahosom pre nego što je Lorenco Braun stekao uslov (kao naturalizovani igrač), pitao me je da li ću se vratiti ili ne. Hteo je da potvrdi da se neću vratiti i zato su otišli po drugog igrača“, objasnio je za Mundo Deportivo košarkaš rođen u Podgorici.

Španci su zablistali na Eurobasketu.

„Bio je to veliki uspeh, pogledajte kako je prošlo, osvojili su Eurobasket, još jednom pokazali da su najbolji tim i da je način na koji se pripremaju neverovatan. Zahvalan sam na onome što su uradili za mene, na prilici da igram dva puta sa seniorskim timom i osvojim titulu na Eurobasketu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.“