Ovo se čekalo: Nikola Jokić na spisku za Olimpijske igre!

Reprezentacija 10. jun 202416:03 173 komentara
Guliver

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio spisak igrača za Olimpijske igre, na njemu je i ime Nikole Jokića.

Ovo se čekalo! Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak od 16 imena igrača za Olimpijske igre u Parizu. Na njemu je i ime prve zvezde NBA lige Nikole Jokića!

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Selektor Srbije objavio je nešto širi spisak, od 16 imena, koji će biti skraćen u narednom periodu. Na njemu se nalaze: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije zakazan je za 24. jun, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Stefan Jović završio sa reprezentacijom

Iznenađenje je da na spisku nema Stefana Jovića, vrlo značajnog igrača za srpsku reprezentaciju. Kako Sport klub saznaje, Jović je odlučio da je završio sa igranjem za Orlove.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se Orlovi sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

KSS

Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

Orlovi će na Olimpijskim igrama biti u C grupi, zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i kvalifikanta. Poslednje mesto u ovoj grupi izboriće najbolja selekcija sa turnira kvalifikacija u Portoriku, na kojem će osim domaćina učestvovati još Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Srbija takmičenje otvara utakmicom protiv američkog drim-tima 28. jula u Lilu, tri dana kasnije igraće protiv kvalifikanta, a 3. avgusta rival će im biti selekcija Južnog Sudana.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare