Pešić: Nije Srbija samo Jokić, i Nikoli je ekipa prioritet

Olimpijske igre 12. jun 202414:58 13 komentara
košarkaška reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić, Nikola Jokić
Guliver Image

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlikovan je za počasnog doktora Univerziteta u Nišu, a nezaobilazna tema i tada bio je najbolji košarkaš planete i član nacionalnog tima Orlova Nikola Jokić.

Pešić je nedavno obelodanio preliminarni spisak košarkaša za Olimpijske igre, na koji je uvršten i centar Denver Nagetsa.

POVEZANO:

Upitan da li se pribojavao da će Nikola ponovo odjaviti nacionalni tim, Pešić je spontano reagovao.

„Kako mislite da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju“, rekao je Pešić.

Selektor je izrazio nezadovoljstvo brojem pitanja koje dobija o dvostrukom MVP NBA lige i istakao da je zabrinut jer ni približno takvo interesovanje ne vlada za ostalim reprezentativcima.

„To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi“.

Pešić je nagrađen za bogat doprinos u košarci, ali i za promociju ovog Univerziteta, kao i Fakutleta za sport i fizičko vapistanje u Evropi i svetu.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Olimpijske igre za košarkaše počinju 27. jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare