Radović saopštio spisak za Rigu, da li je Pariz dostižan?

fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, objavio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir, na kojem će Crna Gora prvi put u istoriji imati priliku da se bori za plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacije za Olimpijske igre na programu su od 2. do 7. jula, a Crna Gora igraće na turniru u Letoniji sa Kamerunom i Brazilom. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dve selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobednik turnira u Pariz.

Selektor Boško Radović za turnir koji se održava u Letoniji neće moći da računa na izuzetno jake adute – Bojana Dubljevića, Nikolu Ivanovića, Marka Tadorovića, Nemanju Radovića, Vladimira Mihailovića.

Na spisku su: Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak (SC Derbi), Petar Popović (Budućnost), Fedor Žugić (Getingen), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Luka Bogavac (SC Derbi), Zoran Vučeljić (SC Derbi), Džona Radebau (Mursija), Dino Radončić (Bajern), Andrija Slavković (Budućnost), Emir Hadžibegović (SC Derbi), Aleksa Ilić (Budućnost), Vasilije Baćović (SC Derbi), Marko Simonović (Bešiktaš), Zoran Nikolić (Vojvodina), Filip Anđušić (Podgorica), Nikola Vučevič (Čikago).

Nikola Vučević
fiba.basketball

Reprezentacije će pripreme za turnir u Letoniji početi 15. juna, a pripreme će odraditi u Podgorici. Crna Gora takmičenje počinje 2. jula sa Brazilom, a utakmica počinje u 14 časova i 30 minuta. Dan kasnije Crna Gora igra sa Kamerunom, a utakmica se igra u istom terminu kao i meč sa Brazilcima. Sve utakmice sa turnira u Letoniji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!