Srbija i Slovenija u prvom, CG i Hrvatska u četvrtom šeširu

Reprezentacija 28. avg 202115:08 2 komentara
FIBA.basketball

Košarkaši Srbije, zajedno sa košarkašima Slovenije, nalaze se u prvom šeširu pred žreb koji će odrediti kvalifikacione grupe za Mundobasket. Selekcija Crne Gore, zajedno sa selekcijom Hrvatske, nalazi se u četvrtom, Bosna i Hercegovina je u šestom, a Severna Makedonija u osmom šeširu.

Žreb će biti održan u utorak, 31. avgusta, tačno u podne.

Prvi šešir:  Španija, Francuska, Slovenija i Srbija;

Drugi šešir: Italija, Litvanija, Grčka i Nemačka;

Treći šešir:  Češka, Poljska, Rusija i Turska;

Četvrti šešir: Crna Gora, Hrvatska, Letonija i Ukrajina;

Peti šešir: Finska, Gruzija, Belgija i Mađarska;

Šesti šešir:  Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Izrael, i Holandija;

Sedmi šešir: Island, Estonija, Bugarska i Belorusija;

Osmi šešir: Severna Makedonija, Švedska, Portugal i Slovačka;

Nakon žreba, biće formirano osam grupa sa po četiri reprezentacije iz kojih će prve tri nastaviti takmičenje u drugom krugu, prenoseći sve rezultate iz prvog dela.

U drugom krugu kvalifikacija spajanjem po tri reprezentacije biće stvorene nove četiri grupe sa po šest selekcija, iz kojih će po tri najbolje izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball

U šest ciklusa svaka reprezentacija odigraće 12 utakmica, po šest na domaćem terenu i u gostima. Prvi ciklus u kojem će se odigrati dve utakmice je od 22. do 30. novembra ove godine. Od 21. februara do 1. marta 2022. biće odigrane još dve utakmice, a prvi krug kvalifikacija će završiti u terminu od 27. juna do 5. jula sledeće godine.

Drugi deo kvalifikacija će započeti sa dve utakmice u razdoblju od 22. do 30. avgusta 2022. godine, nastaviti se sa drugim ciklusom od 7. do 15. novembra, a završiti 2023. godine sa poslednje dve utakmice u terminu od 20. do 28. februara.

Domaćini Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine su Filipini, Japan i Indonezija.

Komentari (2)

Vidi sve komentare