Štimac: Nije sve do Jokića, mnogi drugi su važni…

Reprezentacija 11. jun 202422:25 5 komentara
N1

Učešće Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu je dobra vest, ali nije i to da predsednik države stavlja sebe u prvi plan u toj vesti, kaže nekadašnji košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac u emisiji Newsnight televizije N1. Novinar Sportkluba Marko Vlahović smatra da "nije sve do Nikole Jokića". "On nije bio na prošlom Svetskom prvenstvu, pa se stvorila takva ekipa i hemija u reprezentaciji da su stigli do finala", kazao je.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je u ponedeljak spisak od 16 imena igrača za Olimpijske igre u Parizu, a na njemu je i ime prve zvezde NBA lige Nikole Jokića. Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom gostovanja na RTS-u Jokiću „uputio molbu“ da se odazove selektoru Svetislavu Pešiću.

Povezane vesti

„Jokić u reprezentaciji je odlična vest, ali ujedno imamo i tu vest koja se meni nije svidela, a to je što je dovedeno do individualizacije jednog igrača koji jeste najbolji na svetu, i to ne govorim ja, to kažu svi… presedan je da predsednik države govori o tome, da ubire neke jeftine političke poene, pa svi tabloidi da pišu kako je zarad predsednika, Jokić pristao da igra za reprezentaciju“, kaže Štimac.

Prema njegovom mišljenju, to ne priliči jednoj sportskoj naciji.

Nigde u svetu predsednik države ne poziva jednog igrača, imate tu mnogo drugih igrača koji su važni za reprezentaciju, imate i Davidovca i Gudurića, i Vasu Micića, i Bogdana Bogdanovića, Svetislava Pešića, imate ekonoma koji su važni“, kaže Štimac.

I dodaje: „Svaka čast Nikoli, ali svako poimence treba da se pomene ako se već to radi“.

Novinar Sport Kluba Marko Vlahović je rekao da odluka Jokića da učestvuje na Olimpijskim igrama jeste samo njegova.

„To jeste njegova odluka, ali zasluga pripada i selektoru Pešiću i (Draganu) Tarlaću, koji su nekoliko puta išli u Denver, pa razgovarali s njim, i u stalnoj su komunikaciji. On je u komunikaciji i sa ostalim igračima, on je deo tog tima iako nije bio na prošlom Svetskom prvenstvu“, smatra Vlahović.

„Ako Srbija ide do završnice, igre Jokića, Bogdanovića, nisu ključne, od njih očekujemo da isporuče ono što stalno rade – to svoje liderstvo, tu svoju magiju, svoj šut, ali ključ su Nikola Milutinov, Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović, momci koji treba da napreduju, da naprave iskorak i razliku u odnosu na druge reprezentacije“.

Štimac i Vlahović su još govorili o poseti predsednika Vučića srpskim fudbalerima pred let u Nemačku, o tome šta sportistima znači podrška političara, ko je košarkaše podržao pred odlazak na Svetski kup 2014. godine kao i koliko sportisti mogu da budu uspešni u politici.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare