U20 tim u Gruziji, na spisku Kovačević, Andrić, Mušikić…

kss

Reprezentativci Srbije uzrasta do 20 godina igraće od petka 15. jula na Evropskom prvenstvu B divizije u Gruziji. "Orlići" su u Tbilisi otputovali u sredu, a selektor je novi trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović.

Na dan polaska u Gruziju selektor Jovanović je sačinio konačan spisak putnika. To su Aleksa Kovačević, Uroš Paunović, Marko Andrić, Nikola Manojlović, Nikola Šaranović, Luka Paunović, Mihajlo Bošković, Vojin Medarević, Petar Kovačević, Mihajlo Mušikić, Pavle Stepanović i Luka Aksentijević.

Interesantno je da je među kandidatima za ovo takmičenje bio i novi igrač Majami Hita Nikola Jović, ali on očekivano nije mogao da bude na pripremama i u avionu za Tbilisi.

Selektor Jovanović je uz pomoćnike Marka Cvetkovića i Miodraga Dinića dobro pripremio ekipu.

„Imali smo zaista sjajne uslove, KSS nam je obezbedio sve što nam je bilo potrebno, na svim lokacijama – od Divčibara, preko Beograda, na kraju i u Vršcu. Odigrali smo sedam utakmica, pet smo pobedili. Učestvovali smo i na jakom turniru u Podgorici, gde smo igrali dobro. U poslednjim proverama igrali smo protiv Francuske, koja je jedan od favorita za osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu „A” divizije i oba puta smo pobedili. Tako da sam zadovoljan do sada urađenim. Nadam se da ćemo u tom ritmu, sa tom energijom i dobrom atmosferom, da nastavimo i na Prvenstvu“, kazao je Jovanović.

Po njegovim rečima cilj „orlića“ je da se uđe u A diviziju.

„Idemo utakmicu po utakmicu. Probaćemo da dobijemo što više, da probamo da osvojimo prvo mesto u grupi, što bi nam olakšalo posao dalje u nastavku. Sigurno da će nam Finci biti najteži protivnik u grupi, mada su se i selekcije Švajcarske i Slovačke podigle u poslednjih nekoliko godina. Biće tu izazova. Kasnije ukrštamo sa C grupom de gde su najopasniji Mađari i Letonci. Ali njih ćemo gledati na samom Prvenstvu. Cilj je jasan – želimo da se vratimo u „A” diviziju“.

Srbija igra u grupi D u kojoj će imati četiri utakmice i to sa Finskom, Albanijom, Švajcarskom i Slovačkom. Srbija u petak igra sa Slovacima, u subotu sa Albancima, u nedelju sa Fincima, a u ponedeljak protiv selekcije Švajcarske.

Komentari

Vaš komentar