Vučević: Kadri smo da stignemo do Pariza!

Nikola Vučević
fiba.basketball

Nikola Vučević, NBA zvezda i uzdanica reprezentacije Crne Gore, uprkos svim problemima sa povredama i otkazima, veruje da su momci koji su počeli pripreme, kadri da san pretvore u javu, da su kadri da stignu do Olimpijskih igara.

Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, u drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini, po dve selekcije će izboriti plasman u polufinale, a pobednik turnira mesto u Parizu. Istovremeno, kvalifikacioni turnir se igraju u Grčkoj, Španiji i Portoriku, a sve mečeve možete da pratite na kanalima Sport Kluba, početkom jula.

“Ovo je jedinstvena prilika za nas, nakon dobro odrađenog Svetskog prvenstva. Turnir je sam po sebi veoma težak i jedinstven, gde od šest selekcija samo pobednik ide u Pariz. Neće biti lako, Letonija kao domaćin je možda favorit, ali svaka reprezentacija vidi svoju šansu. Brazil i Gruzija su veoma jaki, Kamerun i Filipini su dobri, tako da na ovakvim turnirima nema lakih rivala i svaka utakmica je bitna. Na pripreme smo došli sa željom da damo sve od seve kako bi stigli do Pariza, verujem da samo kadri da san pretvorimo u javu”, naglasio je Nikola Vučević, NBA as u sastavu Crne Gore.

U sastavu Crna Gore neće biti Bojana Dubljevića, Nemanje Radovića, Nikole Ivanovića, Vladimira Mihailovića i Marka Todorovića, dok nastup otkazali Fedor Žugić i Jovan Kljajić, a kcalifikacije će preskočiti naturalizovani Amerikanac Džona Radebou, te povređeni Zoran Nikolić.

fiba.basketball

“Ekipa je dosta drugačija od Svetskog prvenstva, nedostaje zbog povreda nekoliko iskusnih igrača, ali to treba gledati na način da je ovo šansa za neke mlađe, koji će nastupiti prvi put na nekim značajnim mečevima i sigurno da će oni doneti određenu motivaciju i energiju”, rekao je Vučević, pa nastavio:

“Kratke su pripreme, ali nastojaćemo da se spremimo što bolje, da se uigramo i da odemo za Rigu, gde moramo da damo sve od sebe. Olimpijske igre su san svakog sportiste. Plasman u Pariz bio bi neverovatan uspeh, jer bi prvi put košarkaška reprezentacija Crne Gore uspela da se plasira na Igre”.

Vučević je nastavio sa izlaganjem:

fiba.basketball

“Lično ne poznajem mnogo Kamerun, Brazil poznajem malo bolje, sve zavisi u kojim će sastavima doći. Ali, tokom priprema nastojaćemo da ih dobro upoznamo i da se što bolje spremimo. Igrali smo protiv Brazila više puta, čak i na poslednjem Svetskom prvenstvu. Dosta igrača znam, kao i da su fiziči jaki i da igraju brzo. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Da ne mislim da imamo šansu protiv svakog ne bih dolazio, već bih iskoristio ovaj period da odmorim sa porodicom. Najbinije je da verujemo u sebe”, rekao je Vučević, pa zaključio:

“Ključni razlog dobrih rezultata na Svetskom prvenstvu bila je pozitivna hemija i energija. Naravno kvalitet je bitan, ali hemija nas je nosila. Sada je dosta izmenjena ekipa, imamo kratke pripreme, ali sve su to dobri momci, nema nekih ličnih interesa, tako da sam siguran da ćemo u sjajnoj atmosferi, maksimalno spremni i motivisani do neba krenuti put Rige”.

fiba.basketball

Snove u javu pokušaće da pretoče: Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak (SC Derbi), Petar Popović (Budućnost), Đorđije Jovanović (Budućnost), Marko Kljajević (Podgorica), Luka Bogavac (SC Derbi), Zoran Vučeljić (SC Derbi), Dino Radončić (Bajern), Andrija Slavković (Budućnost), Emir Hadžibegović (SC Derbi), Aleksa Ilić (Budućnost), Vasilije Baćović (SC Derbi), Marko Simonović (Bahčešehir), Filip Anđušić (Podgorica) i Nikola Vučevič (Čikago).

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!