Vujošević: Jokić na OI? Motivisan, ne da čašćava prisustvom

Olimpijske igre 18. apr 202422:02 21 komentara

Duško Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, bio je gost emisije “360 stepeni” na televiziji N1. Tom prilikom trofejni stručnjak govorio je i o predstojećem letu, na kojem će reprezentacija Srbije igrati na Olimpijskim igrama u Francuskoj.

Srbija je prošlog leta u Manili nastupila u oslabljenom sastavu, ali je igrala fantastično i stigla do srebrne medalje.

Povezano:

U Parizu se “Orlovi” nadaju da će biti jači za nekolicinu NBA igrača, uključujući i superzvezdu najjače svetske lige – Nikolu Jokića.

Svetsko prvenstvo nije bilo na ekstremno visokom nivou kvaliteta, ali nije očekivano bilo da se osvoji medalja. Prvo, Pešić je stara škola koja zahteva jednu stvar, a to su dve stvari, a to je red, rad i disciplina. Tako je, on je rekao, ja citiram… Stvarno je reprezentaciji bilo potrebno da se vrati red i rad. Atmosfera nije bila sjajna pred put, ali se tamo napravila. Bio je dobio dobar raspored, pa je svaka pobeda ima svoje nusprodukte. Stvorilo se zajedništvo, pogotovo kad se sve desilo sa Borišom Simanićem. To što se desilo, njegovo ponašanje pred svima, kad je slao poruke i podržavao ekipu, a borio za život jednu noć, to je diglo ekipu. Napravljen je uspeh koji niko nije očekivao. Sa tim timom je svaka medalja imala sjaj zlata”, rekao je Duško Vujošević za N1.

VUJOŠEVIĆ JE ZA N1 GOVORIO I O NEKIM POLITIČKIM TEMAMA

Kako će Srbija proći na OI?

Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, verovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisutvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril”, izjavio je trener koji je 2003. godine bio selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare