Slovenija: Helios bez milosti

Christian Petersen, Getty Images Sport

U 13. kolu elitne slovenačke lige u subotu su postignuti ovi rezultati: Tajfun Šentjur - Helios Domžale 71:87, Laško - Podčetrtek 74:65 i Hopsi Polzela - Triglav Kranj 67:70.

U duelu Tajfun Šentjur – Helios Domžale rezultatska neizvesnost je potrajala samo prvih nekoliko minuta, sve ostalo je bilo u znaku gostiju. Helios je konstantno povećavao prednost, do maksimalnih “plus 25” u završnici i lagano slavio.

U ekipi domaćina Jure Špan je ubacio 19 koševa i upisao po 6 skokova i asistencija, a za pobedničku ekipu Mihailo Sekulović i Tadej Ferme su postigli po 15 poena, s tim što je prvi upisao dabl-dabl partiju sa 10 skokova, a drugi je imao 4 asistencije.

Na utakmici u Laškom domaćin je celo prvo poluvreme potrošio da sustigne jednocifreno vođstvo gostiju, a zatim i povede na sličan način. Pobeda Laškog nije dolazila u pitanje, iako je tek u samom finišu meča stekao dvocifrenu prednost (74:64).

U pobedničkoj ekipi Logan Šejn Rut je zabeležio dabl-dabl, 22 poena i 14 skokova, a u poraženoj, Sandi Čebular 20 koševa, 6 skokova i 5 asistencija.

Susret u Polzeli imao je dva razlićita poluvremena, u prvom je domaćin kontrolisao igru i rezultat, ali su se gosti pre odlaska na veliki odmor primakli na poen zaostatka (35:34). U preostalih 20 minuta tim Triglava je imao jednocifreno vođstvo i na kraju je uspeo da izbori tesnu pobedu.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Gaber Ožegović sa 19 poena i 9 skokova, a kod poraženih Aron Vesli Karver sa dabl-dabl učinkom 15 poena i 11 skokova. 

Poredak na tabeli: Krka 11-2, Helios Domžale 10-2, Tajfun Šentjur 8-6, Šenčur 9-3, Podčetrtek i Rogaška 8-5, Laško 6-8, Hopsi Polzela 4-9, Triglav Kranj 3-9, Primorska 0-18.