Cedevita Olimpija prvak Slovenije, Blažič i Peri sjajni

Alpha Kaba, Jaka Blažič
KevinDomas Panoramic

Cedevita Olimpija je novi šampion Slovenije! Ljubljančani su u finalu plej-ofa i treći put savladali Krku - 80:68 (3:0) i osvojili titulu prvaka.

Ni na ovom meču nije bilo neizvesnosti, Cedevita Olimpija je, uglavnom, kontrolisala igru i rezultat. Krka je bila u neznatnom vođstvu samo sredinom prve četvrtine. Skoro sve ostalo bilo je u znaku raspoloženih Ljubljančana, koji su u trećoj deonici imali maksimalnih „plus 13“ (59:46).

Međutim, Krka je, ipak, učinila finalni susret donekle zanimljivijim kada se početkom četvrtog kvartala primakla na 61:59, ali Cedevita Olimpija je ponovo dodala gas i ekspresno odmakla na 12 poena viška i overila osvajanje trona.

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Jaka Blažič, koji je postigao 20 poena i dodao 6 skokova i 4 asistencije, a Kendrik Denard Peri je uknjižio 18 poena, 4 skoka i 1 asistenciju.     

U timu Krke Rok Stipčević je upisao 12 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Inače, Slovenija prošle sezone zbog pandemije korona virusa nije dobila šampiona. Prvenstvo je prekinuto kada je na čelu tabele bila upravo Cedevita Olimpija, ali prema odluci nacionalne košarkaške federacije taj poredak nije ozvaničen. Kao zvaničan šampion računala se Primorska, koja je osvojila šampionat 2019. godine.