Unikaha želi Marka Simonovića

Španija 20. feb 202012:21 > 12:24
ABA liga, Union Olimpija/Aleš Fevžer

Španska Unikaha ima velikih problema sa povredama u poslednje vreme, a jedan od igrača koji bi mogao da pojača ekipu iz Malage je srpski reprezentativac Marko Simonović koji trenutno igra za Cedevita Olimpiju.

Unikaha je nedavno izgubila Aksela Tupana koji se povredio, a u sastavu nisu ni Haime Fernandes i Karlos Suares. Svi oni neće igrati nekoliko meseci, dok je povređen i Alberto Dias no njegova povreda nije toliko ozbiljna.

Španski mediji pišu da će Unikaha zato potražiti pojačanja, a dva se igrača pominju kao glavne želje trenera Luisa Kazimira. To su Sem Deker iz Lokomotive i Marko Simonović iz Cedevita Olimpije. Takođe ekipa iz Malage želi i Kajla Vildtžera koji trenutno igra za Turk Telekom. Još jedna opcija u timu je i mladi Ismael Tamba koji ima svega 18 godina i trenutno je u omladinskom pogonu ekipe. On je do sada odigrao jedan meč u ACB ligi za Unikahu.

Sem Deker je inače bio 18. pik na draftu 2015. godine, bio je igrač Hjustona, Los Anđeles Klipersa, Klivlend i Vašingtona, a od ove sezone je u Evropi. U Lokomotivi je jedan od najboljih igrača ove sezone.

Srpski veteran Marko Simonović do sada nikada nije igrao u Španiji, a najbolja izdanja imao je u svoje četiri sezone u Crvenoj zvezdi. Od 2019. je u Cedevita Olimpiji, a ove sezone beleži 10,6 poena po meču, 3,9 skokova i uz solidan šut za tri.