Barsa lagano, Kljajić srušio Breogan

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Na četiri susreta 30. kola španske Endesa lige postignuti su ovi rezultati: Barselona - Mursija 97:86, Breogan - Gran Kanarija 70:77 (58:58), Manresa - Andora 90:97, Palensija - Granada 83:91.

Barselona se mučila do sredine druge četvrtine, a onda je počela polako da ulazi u pobednički ritam. Katalonci su do kraja susreta bili u plusu, većinom dvocifrenom i bilo je jasno da Mursija nema šta da traži na ovom gostovanju.

Barsu je predvodio Jan Veseli sa 20 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a Nikola Kalinić je ubacio 3 poena i imao 2 skoka i 3 asistencije. U Mursiji, Marko Todorović je meč završio sa 15 poena, 5 skokova i 1 asistencijom, a Nemanja Radović sa 4 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Gran Kanarija je savladala Breogan u gostima, u produžetku meča, koji je obilovao preokretima. U pobedi svog tima Itan Hep je učestvovao sa 21 poenom, 6 skokova i 2 asistencije, Jovan Kljajić sa 15 poena i 1 skokom, a Roko Prkačin sa 2 skoka. Na poraženoj strani Stefan Momirov je zabeležio 6 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Toni Nakić 1 skok.

Andora je slavila protiv Manrese, takođe na gostovanju, pri čemu je Džerik Hendrik postigao 26 poena i imao 2 skoka i 1 asistenciju, Mihajlo Andrić je dodao 14 poena, 1 skok i 3 asistencije, a Marin Marić 12 poena, 5 skokova i 1 asistenciju. 

Granada je u većem delu susreta bila bolja od Palensije, imala je konstantnu osetnu prednost i to je krunisala sigurnim trijumfom. Kvon Čitam je tome doprineo sa 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a u porazu Palensije Keje Van Der Vurst je upisao 17 poena i 2 asistencije.

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!