Mark Gasol: Ovaj povratak je više od ubacivanja lopte u koš

Imago Sports

Mark Gasol će ponovo igrati košarku i to u drugoj španskoj ligi. Kao što se letos spekulisalo nekadašnji NBA šampion se vraća u Đironu čiji je inače i vlasnik, a u intervjuu za Marku priča o motivima povratka.

Posle Memfisa, Toronta, i Lejkersa i 13 godina u NBA ligi Mark Gasol se vratio u Đironu. To je klub koji postoji od 2014. godine i igra u LEB Oro, drugoj španskoj ligi. Mark Gasol je i vlasnik i predsednik i sada će i obući dres tog kluba.

Ova odluka ide iznad očiglednog romantizma. Takođe je deo projekta koji smo počeli pre sedam godina. Teško je bilo reći ne. To je kombinacija svega. Želim da uživam u ovom iskustvu i da prenesem to na saigrače i navijače. Pokušavam da postavim primer, da prenesem vrednosti sporta. Ovo ide iznad postizanja koševa„, rekao je Mark Gasol za radio Marku.

Naravno da su ambicije Đirone velike i postavlja se pitanje kada će taj klub u ACB ligu.

To što kažu da smo kandiati za ulazak u ACB je nepoznavanje lige. LEB je jaka liga i ima projekta koji postoje veoma dugo i funkcionišu dobro. Nije lako. Bićemo tim koji igra dobru odbranu i koji ima dobar protok lopte. Pobeđivaćemo i bićemo u vrhu„, dodaje Gasol.

Komentari (0)

Vidi sve komentare