Musa MVP!“Nikad nisam upoznao momka sa toliko samopouzdanja“

Španija 15. maj 202214:04 > 14:35 1 komentar
Print screen

Košarkaš Breogana Džanan Musa proglašen je za najkorisnijeg košarkaša ACB lige, a trofej je dobio na prilično neobičan način -uručio mu ga je rođeni brat.

Naime, dok se nalazi na trgu u Lugu, okružen mnogobrojnim navijačima koji su proslavljali, ugledao je rođenog brata, za kojeg nije ni znao da je u gradu, kako mu uručuje nagradu.

Džanana su ponele emocije i u jednom trenutku su mu oči bile suze.

Ovaj veliki uspeh za košarkaša rođenog u Bihaću komentarisao je i Sabahudin Topalbećirović, komentator Sport Kluba BiH.

„Odveo je kadetsku reprezentaciju BiH na krov Evrope zajedno sa jednom sjajnom selekcijom svojih drugova. Nikada ni pre ni posle nisam upoznao momka sa takvim samopouzdanjem koji mi je pred polufinale rekao: „bićemo prvaci Evrope!“ A godinu kasnije, na Svetskom prvenstvu u Saragozi hladno kaže: „vrlo brzo ću zaigrati u NBA“. A imao je tada 16, 17 godina…Možda je pogrešio što je “požurio” u NBA, ali niko to nije mogao sprečiti baš kao što niko nije mogao sprečiti sada da nakon samo jedne sezone postane najbolji igrač španske lige“, rekao je Topalbećirović, pa potom nastavio:

privatna arhiva

„Podsetiću, Španija je najjača liga u Evropi. Neki će za Musu reći da je prepotentan, uobražen, ali pogrešiće. Dete je samo svesno svojih kvaliteta. To je jedan fino odgojeni dečko sa pobedničkim mentalitetom iza kojeg se krije veliko srce i dobra duša. Dobro poznajem njega i njegovu porodicu, nijedan put nije lagan, čak je izabrao i teži, ali slađi jer je po ko zna koji put ućutkao dežurne kritičare, one koji od svog života ne vide ništa dalje. Ponosan sam na njegov uspjeh, vidim ga kao vođu reprezentacije narednih 10 – 15 godina. Svaka čast dečače, bićemo mi još puno godina ponosni na Džanana, siguran sam!“, rekao je Baho.

Musa je sezonu završio sa indeksom valorizacije 23.1 (najbolji u ligi), sa 20.1 poenom po utakmici.

U toku dosadašnje karijere igrao je za Cedevitu, Bruklin Netse, Efes  i Breogan.