Musa ruši redom, dabl-dabl sjajnog Ristića, Vanja 14

Dušan Ristić, Foto: Guliverimage/NordphotoxHafner

Na nedeljnim mečevima 27. kola španske Endesa lige postignuti su ovi rezultati: Breogan - San Pablo Burgos 105:96, Fuenlabrada - Bilbao 87:82, Andora - Barselona 74:86, Valensija - Unikaha 90:75, Tenerife - Real Madrid 72:59, Baskonija - Gran Kanarija 70:86.

Breogan je umalo prokockao sigurno vođstvo u trećem periodu, ali se brzo vratio na pobednički kolosek. U pobedničkom timu Tre Bel Hajns je zabeležio 22 poena, 5 skokova, 6 asistencija, Džanan Musa 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Marko Luković 14 poena 5 skokova i 2 asistencije, a Rašid Mahalbašić 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija. U San Pablo Burgosu Džerel Edi je zabeležio 22 poena, skok i asistenciju.

Fuenlabrada je na svom terenu savladala Bilbao posle uzbudljive borbe u četvrtom periodu. Domaći su bili u prednosti veći deo susreta, ali su gosti napravili preokret u poslednjoj deonici, pa je usledila rezultatska klackalica, iz koje  je Fuenlabrada izašla kao pobednik.

Sjajnu dabl-dabl partiju je pružio srpski reprezentativac Dušan Ristić, uknjižio je 23 poena, 10 skokova i asistenciju, a Jovan Novak je za 17 minuta upisao skok i 5 asistencija, a Dragan Milosavljević za 19 i po minuta 5 poena, 4 skokova i 2 asistencije. A Stefan Peno u dresu Bilbaa na parketu je proveo samo 15 sekundi.

Barselona je lagano savladala Andoru u gostima, a kod Katalonaca Nikola Mirotić je ubacio 13 poena i imao 5 skokova. Valensija je lako izašla na kraj sa Unikahom, a u timu pobednika Bojan Dubljević je upisao 13 poena, 8 skokova i 2 asistencije, dok je Dejan Kravić kod poraženih ubacio 8 poena i dodao 4 skoka i asistenciju.

Real Madrid je doživeo poraz na Tenerifima, a Bruno Fitipaldi je za domaći sastav uknjižio 14 poena, 4 skoka i 9 asistencija, a Dejan Todorović 6 poena i skok, dok je Emir Sulejmanović imao 8 skokova i 12 skokova. Kod Madriđana Serhio Ljulj je susret završio sa 13 poena i 2 skoka na svom kontu.

Gran Kanarija je bila ubedljiva na gostovanju protiv Baskonije. Artem Pustovji je nanizao 23 poena i imao 3 skoka, a Oliver Stević je zabeležio skok i 2 asistencije. Vanja Marinković je za Baskoniju ubacio 14 poena i dodao po skok i asistenciju.

Komentari (0)

Vidi sve komentare