Gašić za SK: Želimo da Užice vratimo na regionalnu mapu

Srbija KLS 13. avg 202212:20 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Velimir Gašić, renomirani stručnjak, na novom je zadatku. Posle odlaska iz Nikšića i Sutjeske, Gašić je preuzeo Slobodu iz Užica, a ključnu ulogu na putu ka realizaciji dogovora je odigrao sportski direktor, legendarni Ratko Rašo Radovanović.

Gašić je u Nikšić sigao pre dve godine. Kao primarni cilj je imao induvidalni napredak mladih igrača u timu, a uz to, podrazumevao se plasman i učešće u ABA 2 ligi. Gašić je sve ciljeve ostvario, a iako je sporazumno raskinuo ugovor sa Sutjeskom, ponosan je otišao iz Sutjeske, jer su Radosav Spasojević, Vladimir Tomešević i Ilija Varajić na širem spisku reprezentacija, dok je većina igrača ostalo u sastavu tima i za narednu sezonu, sa ciljem da se Sutjeska bude konkurentna u borbi za plasman u ABA ligu.

Velimir Gašić
Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Gašić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Slobodom, a u ovom momentu je plan, da se Užice ponovo pozicionira na srpskoj, a zatim i na regionalnoj košarkšakoj mapi. Ekipa je sastavljena od mladih igrača, a cilj je da se potencijal koji postoji, velikim radom, po kojem je Gašić poznat, pretoči u neophodni kvalitet.

“Veoma sam zadovoljan činjenicom, da dolazim u sredinu koja ima košarkaški istorijat. Klub koji iznjedrio mnogo poznatih košarkaških imena i u jednom periodu igrao zapaženu ulogu na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Kasnije iako prolazeći kroz neke turbulentne periode, uspeo je na kvalitetan način da se vrati na domaću i regionalne košarku pozornicu. Nakon razgovora sa čelnim ljudima kluba, gde su me upoznali sa njihovom idejom, kako i na  koji način razmišljaju strateški o razvoju kluba, ja sam odlučio da prihvatim izazov u radu, koji mi se sa trenerskog  aspekta učinio dovoljno provokativnim i atraktivnim”, naglasio je Velimir Gašić za Sport Klub, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Tu pre svega mislim, na deo selektivnog pristupa kada je jedna grupa mlađih igrača u pitanju, kojima treba otvoriti kroz jedan kvalitetan rad perspektivu i omogućiti da se isprofilišu u igrače za ozbiljnije košarkaške domete. Tu je prisutno i nekoliko igrača, sa iskustvom igranja u KLS ligi, tako da taj miks, uz to i veoma kvalitetnih  ličnosti, pruža posebno zadovoljstvo u radu. Očekuje nas mnogo posla, ali verujem da ćemo u tome uspeti svi zajedno, jer samo uz punu podršku i ogromno angažovanje svih struktura unutar kluba, taj koncept može da zaživi”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Velimir Gašić je nastavio sa izlaganjem:

ABA 2/Dragana Stjepanović

“Imajući u vidu, malo širu sliku svega što se dešava u srpskoj košarci, sama ideja da se okrenemo produkciji igrača, nameće se kao vrlo logična.  Nemamo nameru da dovodimo igrače iz inostranstva, ako permanentno govorimo o tome, da u mlađim reprezentativnim selekcijama imamo toliko talentovanih igrača koji ne dobijaju priliku da zaigraju u seniorskoj košarci. Sloboda je počela sa radom pre nekoliko dana i kompletan  ciklus priprema ćemo obaviti  u Užicu i jednim delom, na Zlatiboru”, rekao je Gašić, pa nastavio:

Velimir Gašić
ABA/Dragana Stjepanović

“Posle pripremnog dela, očekuje nas serija kontrolnih utakmica i nastavak treninga, što bi trebalo da nam da odgovor na čemu bi trebalo da poradimo, da sezonu ispred nas dočekamo što spremniji. Kada je domaći šampionat  u pitanju, veoma je rano pričati o nekim rezultatskim dometima, ali ono što je nesumnjivo i mi, kao ostale ekipe imamo svoje ambicije i planove. Svi klubovi su na početku formiranja rostera za narednu sezonu i imam utisak na osnovu dosada viđenog, da će domaća KLS liga biti izuzetno jako takmičenje, što me posebno raduje. Mnogo toga je učinjeno u organizacionom delu u prethodnom periodu, da se podigne nivo lige, a za dobrobit srpske košarke.”

Velimir Gašić je na novom zadatku. Sloboda iz Užica ima mladu ekipu, ima potencijala i talenta, a u period koji sledi, treba oćekivati da se ponovo oživi jako bitan košarkaški centar u Srbiji, da se Sloboda pozicionira na regionalnoj košarkaškoj mapi, kao nekada, uz promociju mladih momaka kroz mlađe reprezentativne selekcije, pa do seniorskog državnog tima.