Kakva je sudbina Partizana – dva scenarija su u opticaju

Srbija KLS 21. jun 202218:44 > 19:07 53 komentara
Željko Obradović
foto: KK Partizan NIS

Disciplinski sudija KLS Dragutin Ilić je izrekao novčanu kaznu Partizanu od 1.812.000 dinara zbog odustajanja od učešća u plej-ofu Admiralbet KLS, suspendovao trenera Željka Obradovića četiri utakmice i kaznene mere izrekao i dvojici službenih lica... Međutim, to nije kraj "slučaja Partizan", jer i dalje je neizvestan budući status kluba iz Humske, s obzirom da poslednju reč daje Predsedništvo UKKLS, kao nadležni organ.

Povezane vesti

Dakle, mnogospominjana kaznena opcija, selidba crno-belih u treći takmičarski rang do daljeg visi u vazduhu. Predsedništvo Udruženja elitnih ligaša ima potpunu samostalnost u odlučivanju po ovom pitanju i kada donese konačan sud o postupku Partizana o tome će obavestiti UO KSS, a čelnici nacionalnog Saveza, nemaju ingerencije da odbiju, ili menjaju odluku KLS. 

U nadležnosti KSS je samo da konstatuje odluku KLS, a ako se ona odnosi na selidbu Partizana dva ranga niže, onda bi klub iz Humske automatski prešao pod okrilje KSS, s obzirom da nacionalni Savez vodi niže lige, odnosno, bavi se kompletnom organizacijom tih takmičenja.

To znači da bi se išlo po vertikali, putanjom, kojom neki klub ulazi u elitno društvo, istom i izlazi iz njega, naravno, u obrnutom smeru.

Dejan Davidovac, Aleksa Avramović
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne postoji zakonski rok u kojem mora da se reši spomenuti slučaj, a kako Sport Klub nezvanično saznaje, rasplet može da se očekuje za nekih sedam, a najkasnije deset dana. 

Prema tome, na potezu je Predsedništvo UKKLS, koje će da razmatra dve varijante dalje sudbine Partizana. Jedna je blaža, a druga prilično stroža. Ta prva bi podrazumevala da kažnjavanje crno-belih ostane u domenu finansijskog, što bi značilo samo aminovanje odluke disciplinskog sudije, a druga je, pored izrečene novčane kazne i slanje Partizana u treći takmičarski rang.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare