KLS: Definitivno bez Partizana, Zvezda već u finalu

Srbija KLS 29. maj 202311:05 36 komentara
Starsport

I drugu sezonu uzastopno Partizan neće igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, ovoga puta Crvena zvezda će direktno u finale plej-ofa.

Predsedništvo Košarkaške lige Srbije (KLS), ponovo je moralo da u hodu rešava probleme sa sistemom takmičenja i učesnicima, s obzirom na to da Partizana i definitivno neće biti u završnici takmičenja.

Povezano

– Prvoplasirani klubovi iz A i B grupe činiće jedan polufinalni par, u finale ide tim koji prvi stigne do dve pobede. Prva utakmica biće odigrana 4. ili 5. juna. Drugi finalista je Crvena zvezda, prva utakmica za šampiona Srbije je četiri dana nakon završetka finala ABA lige. U donošenju odluke vodili smo se naravno i interesima seniorske reprezentacije Srbije – kazao je direktor KLS Aleksandar Grujin u izjavi Žurnalu.

Posle završetka Super lige jedan polufinalista je poznat, to je Mega, a drugi će biti poznat posle susreta OKK Beograd – FMP u sredu. Definitivno i drugu godinu neće biti Partizana u takmičenju za prvaka Srbije. Prošle crno-beli nisu želeli da učestvuju, a ove je problem bio administrativne prirode, kašnjenje u licenciranju igrača.