Odluka o Partizanu u ponedeljak

Srbija KLS 17. jun 202212:58 > 13:18 14 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Danima se čeka odluka disciplinskog sudije Admiralbet KLS Dragutina Ilića o daljem statusu Partizana u elitnom domaćem takmičenju. Prošla je cela nedelja od pokretanja disciplinskog postupka, a osmi dan je krajnji rok u kojem Ilić, prema propozicijama, mora da se izjasni.

S obzirom da je osmi dan neradan, očekivalo se da će Ilić možda ranije da preseče i odluku saopšti danas, ali kako Sport Klub nezvanično saznaje, to će biti obavljeno u ponedeljak!

Povezane vesti

Do tada će u javnosti da traje licitiranje, koje i kakve bi posledice crno-beli mogli da snose zbog odustajanja od učešća u plej-ofu Admiralbet KLS lige. Pominje se selidba u niži, treći rang, a postoji i mogućnost finansijskih sankcija… 

Kako god, svi detalji Ilićeve presude biće poznati u ponedeljak, a klub iz Humske će imati pravo žalbe drugostepenom Žalbenom veću Admiralbet KLS.

Kao što je poznato, Partizan je, praktično, „u minut do 12“ odustao od doigravanja u elitnom nacionalnom šampionatu, a njegovi predstavnici se nisu pojavili ni na jednom sastanku i promociji, uoči plej-ofa. Zatim, prošlog četvrtka nisu u propisanom roku dostavili sastav ekipe, a svog predstavnika nisu imali ni prekjuče na sednici Predsedništva Admiralbet KLS…

Prethodno su u medijima izneli nezadovoljstvo zbog prednosti domaćeg terena, koju Crvena zvezda ima u plej-ofu, na osnovu najboljeg učinka u ABA ligi u odnosu na preostale srpske timove, a taj kriterijum je, inače, dogovoren uoči sezone, uz saglasnost svih klubova KLS. Crno-beli su u četvrtak, 10. juna izdali saopštenje za javnost sa obrazloženjem izostanka iz takmičenja, u kojem su kao gorući problem naveli i huliganizam na večitim derbijima u regionalnoj ligi… 

Uglavnom, prošlog petka je zvanično pokrenut postupak, a disciplinski sudija Dragutin Ilić je u ponedeljak poslao zvaničan dopis Partizanu da se u roku od 48 sati i službeno izjasni. Dakle, posle svih tih proceduralnih koraka sada je na konačnom potezu disciplinski sudija. Prema tome, čeka se ponedeljak, kao „dan D“.  

U međuvremenu, Partizanu je stigao i zvaničan poziv za igranje u Evroligi, koji će crno-beli da prihvate, a ostaje da se vidi kakav će status, pored evroligaškog, imati, u „bazi“, u svojoj zemlji. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare