Partizan kažnjen finansijski, a status u KLS neizvestan!

Srbija KLS 20. jun 202213:25 > 14:24 38 komentara
KK Partizan NIS

Partizan će zbog odustajanja od igranja u plej-ofu KLS biti finansijski kažnjen po više osnova. Disciplinski sudija Admiralbet KLS Dragutin Ilić je doneo odluku da crno-beli uplate ukupnu sumu od 1.812.000 dinara.

Povezane vesti

Klub iz Humske je sankcionisan sa 600. 000 dinara zbog nepojavljivanja na polufinalnoj utakmici i  1.200.000 dinara zbog povrede ugleda KLS.

Treneru Partizana Željku Obradoviću odmerena je kazna zabrana vođenja tima na naredne četiri utakmice KLS, a identično je sankcionisan i službeni predstavnik crno-belih Dule Karavesović.

Takođe, novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara crno-belima je izrečena zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige, a Dejan Kijanović, kao odgovorno lice Partizana, suspendovan je šest meseci u okviru takmičenja KLS.

U Humskoj bez komentara

Košarkaški klub Partizan neće se oglašavati povodom odluke disciplinskog sudije KLS Dragutina Ilića, rečeno nam je u Humskoj.

Crno-beli čekaju dalje korake KLS, odnosno reakciju Upravnog odbora KSS ukoliko direktor takmičenja Aleksandar Grujin predloži izbacivanje kluba iz takmičenja.

Međutim, ovim nije stavljena tačka na nagađanja da li će renomirani klub iz Humske ostati član elitnog domaćeg takmičenja, jer je disciplinski sudija KLS Dragutin Ilić ukazao na to da o tome odlučuje Predsedništvo UKKLS kao nadležni organ, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA.

„Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UККLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UККLS obzirom na saopšenje i stav КК Partizan NIS te predlažem da se Predsedništvo UККLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu КК Partizan NIS u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UККLS, КSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor КSS u vezi Pravilnika o takmičenju КSS posebno član 36 i druge akte КSS koji se odnose na konkretan slučaj,“ piše u saopštenju

Disciplinski sudija KLS sankcionisao je i učesnike plej-ofa, Crvenu zvezdu, FMP i Megu, zbog zarađenih tehničkih grešaka, a Megu i 24.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja gledalaca.

Crvena zvezda će u kasu KLS da uplati 6.000 dinara zbog dosuđene tehničke greške klupi, a isti iznos duguju i trener Dejan Radonjić i igrači Branko Lazić, Nikola Kalinić i Luka Mitrović. To važi i za prvotimca FMP Nenada Nerandžića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare