Stranac manje za crno-bele: Kaminski već na putu za SAD

Srbija KLS 21. maj 202410:07 39 komentara
SK

Partizan, ali i Crvena zvezda, do četvrtka imaju rok da se opredele za četiri stranca za nastup u Košarkaškoj ligi Srbije.

Partizan je izgubio bitku i na četvrtom frontu ove sezone, posle samo tri meča u finalu ABA lige titulu je osvojila Crvena zvezda.

Povezano

Crno-belima je ostalo još samo takmičenje u Košarkaški ligi Srbije, u koju su se vratili posle dve godine pauze.

I ono će početi u petak, Partizan će u polufinalu za rivala imati ekipu Mege, u drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i FMP.

Četvrtak je poslednji dan za registraciju igrača, a po pravilima jedan tim moći će da registruje samo četiri strana igrača. Podrazumeva se, „višak“ imaju beogradski večiti rivali.

Sport klub je u utorak ujutro na aerodromu „Nikola Tesla“ uslikao Frenka Kaminskog, koji je očigledno već na putu za SAD. Jasno je da će u finiš sezone Partizan bez pomenutog centra. I to u dogovoru sa kaminskim, koji je dobio slobodno.

Nije se Kaminski naigrao ove sezone, nije se naigrao ni u finalu plej-ofa ABA lige. Željko Obradović ga je posle uvodnih minuta, kao po pravilu, držao na klupi. I nije to bio slučaj samo u duelima protiv Crvene zvezde, već i na nekim drugim bitnim mečevima, između ostalog i u Evroligi.

Zbog toga je bilo i očekivano da će među precrtanima biti upravo Kaminski, pa njegov odlazak i nije neko iznenađenje.

U konkurenciju za završnicu KLS Partizan od stanaca na raspolaganju ima još Zeka Ledeja, Mateuša Ponitku, Džejmsa Nanelija, Pi-Džej Doužera, Bruna Kabokla i Džejlena Smita. Kevin Panter od ranije poseduje srpski pasoš. Dakle, još dva imena biće prekobrojna u Obradovićevom timu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare