Žoc: Veliko prijateljstvo sa Savom; Divac: Večno zahvalan

Srbija KLS 5. mar 202117:50 > 17:52 2 komentara
Milenko Savović
Printscreen

Na komemoraciji povodom smrti legendarnog košarkaša Partizana Milenka Savovića govorili su Željko Obradović, Vlade Divac, Goran Grbović i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Iskoristio bih priliku da zahvalim svima što ste došli da se na ovakav način oprostimo od našeg Save. Hvala i ljudima iz Partizana što su organizovali komemoraciju, predsedniku Ostoji Mijailoviću, koji je bio sa nama na sahrani u Trebinju, Mlađanu Šilobadu, kao i Vesku Baroviću i Danilu Mitroviću iz Podgorice“, rekao je, između ostalo Obradović i dodao:

Povezane vesti

Moje druženje sa Savom je počelo u juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije. Odmah je kliknulo među nama, postali smo nerazdvojni i prijateljstvo je trajalo sve ove godine. Uspomena na njega će uvek trajati, živeće sa nama“.

Vlade Divac se prisetio prvih dana u Partizanu i pomoći koje je dobijao od Savovića.

Imao sam sreću kao mlad igrač da mi mentor bude Sava. Bio mi je kapiten u Partizanu, cimer na putovanjima. Imao sam šta da naučim od njega, ne samo o košarci nego i o životu.  Veoma sam mu zahvalan zbog svega„, poručio je čuveni centar.

Na sličan način govorio je i Goran Grbović

Teško da mogu da kompletiram sliku o njemu. On je bio izvanredna ličnost, čista avangarda. Sve je razumeo. Bio je predan košarci, a opet imao i drugu stranu gde je bio okrenut avangardnoj umetnosti. Sve nas je usmeravao u Partizanu. Bio je miran, njegova se poštovala„, kazao je Grbović.

Na kraju, obratio se i predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović.

Cela crno-bela porodica je u žalosti. Izgubili smo velikog čoveka, jednu od najvećih legendi košarkaškog kluba. Zato smo se ovde svi zajedno skupili i pokazali zajedništvo, kao porodica„, izjavio je Mijailović.

Celokupnu komemoraciju pogledajte na videu ispod.