Larkin i Efes u ozbiljnim pregovorima

Euroleague 18. jul 20194:49 > 4:57
Turkish Airlines EuroLeague

Šejn Larkin bi mogao uskoro da potpiše dvogodišnji ugovor sa Anadolu Efesom.

 Posle najbolje sezone u istoriji kluba Anadolu Efes je produžio saradnju sa gotovo svim najvažnijim igračima koji su ekipu odveli do finala Evrolige. Ipak istanbulski klub nije mogao odmah da nagovori Šejna Larkina da potpiše novi ugovor jer je Amerikanac hteo da sasluša ponude iz domovine. 

Povezano

 Kako u NBA ligi očigledno nema adekvatnih ponuda za ovog bivšeg igrača Bostona, eksplozivni bek bi mogao da ostane u Efesu i to još dve sezone. Pregovori o novom ugovoru su prilično odmakli saznaje Sportando, a Larkin bi imao klauzulu da izađe iz ugovora ukoliko se desi neka NBA ponuda. Ipak takva opcija bi postojala samo u drugoj godini saradnje. 

Šejn je bio Efesov junak sezone jer su njegove dobre partije bile tačno ono što je nedostajalo ekipi Ergina Atamana da se plasira na Fajnal for i u finale Evrolige. Efes je dugo čekao Larkina da proradi, a klub od ovog igrača očekuje iste partije i po potpisivanju novog ugovora. Amerikanac je inače bio i najkorisniji igrač finala turske Superlige u kom je Efes slavio protiv Fenerbahčea 4:3.